fbpx

Muslimanski svečenik zastrupil in slekel 20 ljudi, nato pa jih je s skupino moških brutalno pokončal

Foto: epa

Skupina moških s palicami in noži je davi napadla zbrane v manjšem sufističnem svetišču na vzhodu Pakistana in pri tem ubila dvajset ljudi. Napad naj bi izvedel skrbnik svetišča s tremi sodelavci, ki je pred tem žrtve povabil v svetišče, jih zastrupil in slekel. Četverico je policija že aretirala.

Do napada je prišlo v svetišču Mohamada Alija v okrožju Sargoda v provinci Pundžab. Med ubitimi so bile tudi štiri ženske, še dve osebi sta bili ranjeni. Po navedbah pakistanske policije je 50-letni skrbnik svetišča Abdul Vahid priznal, da je ubil te ljudi, ker se je bal, da so oni prišli ubit njega. “Osumljenec deluje paranoidno in psihično zmedeno, lahko pa je dogodek povezan z bojem za nadzor nad svetiščem,” so sporočili s policije.

Foto: epa

Po nekaterih podatkih je osumljeni skrbnik sam povabil ljudi v svetišče, jih vsakega posebej peljal v svojo sobo, nato pa jih je zastrupil, slekel ter ubil. Sufizem je mistična veja islama, ki je v Pakistanu močno prisotna že več stoletij in je nasprotna talibanskemu ozkemu in militantnemu razumevanju islama. V preteklosti je prišlo v nekaterih njihovih svetiščih v Pakistanu že do smrti med obredi izganjanja duhov, množični pokoli pa so redkost.

C. Š., STA