fbpx

Muslimanski učenci grozili avstralski učiteljici in njeni družini z obglavljanjem

Fotografija je simbolična (foto: Twitter)

Iz Avstralije prihaja novica, da je učiteljica zaradi groženj muslimanskih učencev iz Sirije pustila službo, ker so njej in njeni družini grozili s smrtjo. Razlog za grožnje so bile njene zahteve, naj prenehajo z izobešanjem sirskih zastav v razredu.

Tokrat novica o nasilju migrantov prihaja iz Avstralije, kjer niso tako odprti do priseljevanja kot v Evropi, pa vendar nekaj posameznikov izvaja nasilje nad prebivalci. Spletna stran Jihad watch poroča, da je morala učiteljica osnovne šole pustiti službo, ker so jo grožnje sirskih učencev z obglavljanjem nje in njene družine preveč prestrašile, da bi lahko nadaljevala z delom.

Učiteljico so poleg verbalnih groženj potisnili v kot, hodili okoli nje in citirali koran. Nasilneži so bili učenci 5. in 6. razreda osnovne šole, stari med 10 in 12 leti, kar veliko pove o njihovi radikaliziranosti že v najmlajših letih.

Že tri učiteljice soočene s hudimi grožnjami
Po podatkih Daily Telegrapha so bile kar tri učiteljice šole v Sydneyju žrtve groženj islamskih učencev, zaradi česar so utrpele stres, poleg tega pa so dobile strokovno pomoč ter denarno nadomestilo zaradi njihovega nadlegovanja. V enem primeru so se grožnje učiteljice tako dotaknile, da je pustila službo.

Foto: epa

Ta je nadlegovanja takoj prijavila pristojnim na ministrstvo za izobraževanje, vendar so njeno prijavo preprosto preslišali.

M. P.