fbpx

Na belgijskem postajališču 40 afriških migrantov napadlo policiste

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Iz Belgije poročajo o napadu 40 migrantov na šest policistov na postajališču Groot-Bijgaarden poleg avtoceste. Napad se je zgodil med rutinsko kontrolo in legitimacijo, nakar so jih migranti obkolili.

Če so se kriminal in nasilništvo dogajali predvsem nad civilnim prebivalstvom, zdaj temu ni več tako. Migranti postajajo vse bolj predrzni tudi do uradnih oseb, kot so policisti. Iz Belgije namreč poročajo o napadu 40 migrantov na policiste na postajališču ob avtocesti, ko so ti izvajali rutinsko kontrolo.

Med opravljanjem svojega dela so jih obkolili, zato so morali policisti sprožiti opozorilni strel iz pištole, a kljub temu je migrantom uspelo poškodovati dva policista. Po napadu so aretirali 16 migrantov iz Afrike. S policije so sporočili, da so se Afričani želeli pretihotapiti na tovornjake, ki so bili namenjeni v Veliko Britanijo, poroča Glas Evrope. Postajališča ob avtocestah trenutno postajajo najbolj vroča točka migrantov iz Afrike in Bližnjega vzhoda, na kar je opozoril tudi belgijski državni sekretar za azilno politiko in migracije. Hkrati je poudaril, da bi morala Belgija pospešiti vračanje migrantov.

Foto: epa

C. Š.