fbpx

Na bolgarsko-turški meji aretirali 5 nemških državljanov, povezanih s teroristično skupino

Foto: iStock

Iz Dansa, bolgarske državne varnostne službe, so sporočili, da je bilo prijetih pet oseb z nemškim državljanstvom, za katere sumijo, da sodelujejo s teroristično skupino v Siriji. Po navedbah nemške tiskovne agencije DPA naj bi bil med aretiranimi tudi mladoletnik.

Skupino petih oseb z nemškim državljanstvom so 12. aprila prijeli na vlaku ob meji s sosednjo Turčijo. Vlak je bil iz glavnega mesta Romunije Bukarešte namenjen proti Istanbulu. Policiji so se osebe namreč zdele sumljive zaradi svojega videza in obnašanja.

Foto: iStock

Mladoletnik se je teroristom želel pridružiti na bojišču
Dans poroča, da so po prijetju peterice prišli do spoznanja, da sodi ta med poznane podpornike teroristov, pri tem pa niso konkretno navedli, za katero teroristično skupino gre. So pa razkrili, da je bil mladoletnik na poti v Sirijo z namenom, da bi se teroristični skupini pridružil na bojišču.

Bolgarija je najrevnejša država članica Evropske unije, za katero velja, da se večina njenih državljanov zaradi iskanja dela in ostalih ugodnosti odseli v Zahodno Evropo. Država je ne glede na to kmalu postala destinacija za migrante, ki vstopajo na evropsko celino z Bližnjega vzhoda. Novembra lani je Breitbart poročal, kako so bili v Bolgariji prisiljeni v osamitev migrantskega centra s 3.000 pribežniki, saj so se med njimi razširile nalezljive bolezni.

N. Ž., STA