Na Češkem ujeli najbolj iskanega Črnogorca, zloglasnega vodjo črnogorskega narkokartela!

Slobodan Kašćelan (Foto: Youtube, posnetek zaslona)

Slobodan Kašćelan, ki je identificiran kot vodja zloglasnega črnogorskega narkokartela, je bil najbolj iskan Črnogorec vse od septembra 2016, ko je bila za njim razpisana mednarodna tiralica. Interpol je sporočil, da je bil ujet na podlagi informacij črnogorske policije.

Po uspešni in učinkoviti mednarodni policijski akciji je bil na podlagi informacij črnogorske policije včeraj na Češkem ujet 55-letni Slobodan Kašćelan iz Kotorja, najbolj iskan črnogorski ubežnik. Za njim je bila septembra 2016 razpisana mednarodna tiralica, potem ko je bil identificiran kot vodja “Kavačkega klana”, najzloglasnejšega črnogorskega narkokartela. Iskali so ga, ker je osumljen številnih kaznivih dejanj, med drugim umora in organiziranja ter vodenja kriminalne mreže. Kot še poroča Blic, so osumljenca našli v najetem stanovanju v središču češkega glavnega mesta Praga.

Na begu kot v filmu: da bi se izognil policiji, je uporabljal celo lažne identitete
Druga kazniva dejanja, ki mu jih očitajo črnogorski organi pregona, so tudi nedovoljeno posedovanje orožja in eksplozivnih teles, proizvodnja in distribucija prepovedanih drog, omogočanje uživanja prepovedanih drog in pranje denarja. Kašćelan je na begu pogosto menjal kraj bivanja, prav tako pa je uporabljal lažne identitete.

V njegovem iskanju je sodelovalo več evropskih nacionalnih policij, med drugim češka, nemška, avstrijska, francoska, hrvaška, slovenska, švicarska, portugalska in kosovska. V kratkem se pričakuje, da bodo češke oblasti Kašćelana izročile Črni gori.

J. Ž.