Na dan priplavale nove rasistične opazke “Malega Mika” Bloomberga

Judovski milijarder in kandidat za demokratsko predseniško nominacijo Michael Bloomberg (foto: EPA)

Kandidat za demokratsko predsedniško nominacijo in nekdanji newyorški župan Michael “Mali Mike” Bloomberg se je nedavno znašel na tnalu zaradi svojih rasističnih izjav na račun črncev in latinosov. Z vsakim dnem pa se število izjav iz preteklosti, zaradi katerih se mora Bloomberg opravičevati, samo veča.

V svojem zadnjem županskem mandatu leta 2011 je takratni newyorški župan Mike Bloomberg začel z iniciativo YMI, ki jo je v sodelovanju z mestom New York financiral še en judovski milijarder George Soros.

Namen iniciative je bil nasloviti “razlike med črnci in latinosi starimi med 16 in 24 let na področjih izobraževanja, zaposlitve, zdravja in pravosodja.” Zalomilo se je pri Bloombergovem intervjuju, ki je po skoraj devetih letih spet priplaval na površje.

Za demokratske volivce je namreč jezik, ki se ga Bloomberg poslužuje v svojih opisih črncev in latinosov po pisanju Breitbarta, najmanj “rasno občutljiv.”

Bloomberg si je drznil predlagati, da bi lahko ti dve manjšini v Ameriki veliko bolj uspevali, če bi bili njihovi očetje prisotni v njihovem življenju. Številnim peresom se je zdelo, da so lahko užaljeni v imenu črnske in latinoameriške skupnosti, zaradi česar so predlagani iniciativi tudi nasprotovali. “Kontroverzno je, a 95 odstotkov vaših umorov in morilcev in žrtev morilcev spada v en opis,” je povedal Bloomberg v intervjuju za Aspen Institute leta 2015. “So moški, manjšine, od 15 do 25 let.

Ivan Šokić

 • Van Der Waals

  BRCNIMO RASIZEM. FDV IN FILO FAKS JE POLNO RASISTOV… SOVRAŽIJO BELCE IN POVELIČUJEJO CIGANE MUSLIMANE IN ČRNUHE!!!

 • xtc

  Dejstvo je ,da kar je Bloomberg povedal na žalost še kako drži in težava ni njegova izjava pač pa hipokrizija,kaj dejansko osebno on misli,ko gre zanj in njegove interese in tisto,kar hlini v javnosti in se prodaja za lažnega Demokrata.
  Seveda pa zadeva kaže kako sprevrženi so Demokrati,ko gre za njih osebne koristi in doseganje osebnih ciljev in tistim kar poveličujejo v svojih kampanijah ovčjetropni publiki Demokratskih volilcev.
  Skratka blef in hipokrizija.

 • Resnica

  Tegale bloomberga se pa bojijo na desnici tako da je prav smesno…fox news sploh nima vec drugih clankov samo se o bloombergu…sploh te clanki ko repzblikanci ki podpirajo trumpa bloombergu ocitajo da je rasist…skratka napadajo ga na povsem isti nacin kot so na prrjsnih volitvah demokrati napadali trumpa…celo uste obtozbe imajo proti njenu…sploh ne vem kaksna je razlika med trumpom in bloombergom

 • Felikss_AH

  Edina sreča glede pritlikavega Bloomberga je da s karizmo ožete WC krpe nima šanse da bi sam postal predsednik. Je pa njegovo vpletanje v politiko samo še eden v nizu omenov kako grozovito usodno je Amerika v krempljih zlokobne Khazarske AshkeNazi Mafije. Ne obstaja ena javna institucija ki ni v njihovem prijemu… Finance (Wall Sreet in FED), Administracija, večina Velkih Medijev, v dobri meri Sodstvo in SKOTUS, Šolstvo-Akademija, Zabavništvo (Hollywood-Glasba), “usmerjena” Porno Industrija, Socialno-Kulturni Teror z Shariji podobno fanatiko – ADL in SPLC… kar se je pa dogajalo v Kongresnem Impeachmentu Trumpa pa je preseglo vse meje. Tam so temu rekli – Židovski udar proti Trampu… pri čemer sta prste imela vmes še FBI in CIA… kar pomeni da so globoko zažrti tudi v teh agencijah.

  • Felikss_AH

   Namesto USA bolj primerno aktualnem stanju bi bilo JUSA (Jews Usurped States of America)

 • cosmosjasnovidec

  Kar se tiče črncev in latinosov ima povsem prav,ker večina vsega kriminala izhaja od njih enako kot v Eu od črnuharjev,balkancev predvsem pa šiptarjev in musličev.
  Ne vidim pa nikakršne povezave med tem kretenom in grintavo žabo “sorosem”,ker slednji ravno podpira nigerske črnuhe ter muslimansko golazen katere rine v Europo.
  Pa tudi mi nikoli ne bo jasno,če se v politiki dogaja vse kar se piše kako to,da nihče ne ustreli te nesnage “sorosa”ter njemu podobne katere gazijo zemljo.
  Tudi pri nas v Sloveniji se prosto sprehajajo največje golazni kar še jih premore svet pa nobeden ne dobi šusa v bučo.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-