fbpx

Na ducate slavnih levičarjev, ki so Trumpa primerjali s Hitlerjem, se se ni soočilo z medijskimi obtožbami in drugimi posledicami!

Foto: epa

Igralka Gina Carano je bila v sredo odpuščena iz zasedbe priljubljene serije, utemeljene na Vojni zvezd, The Mandalorian, ki so jo predvajali na programu Disney Plus. Službo je izgubila, ker je na družbenih omrežjih objavila primerjavo s holokavstom oziroma nekatere ljudi primerjala z nacisti. To je uradna zgodba, poznamo namreč cel kup slavnih levičarjev, ki so storili podobno, vendar so še vedno zaposleni in se zoper njih ni odvijala prava medijska vojna.

Kritiki pravijo, da objava Caranove na družbenih omrežjih zmanjšuje izkušnje Judov med holokavstom. Toda resnici na ljubo, nič od tega ni res, gotovo pa drži, da so igralko obravnavali z drugačnimi standardi kot demokratom ljube slavne osebe – od demokratičnih poslancev, medijskih osebnosti, do hollywoodskih igralcev – ki so leta svoje politične nasprotnike primerjali z nacisti.

Tukaj je nekaj liberalcev, ki so nekdanjega predsednika Donalda Trumpa, njegove pristaše, ameriško emigracijsko in carinsko izvršbo (ICE) in konzervativce primerjali z nacisti – vendar zaradi tega niso nikoli izgubili službe:

1. Predsednik Joe Biden
Lani je Joe Biden takratnega predsednika Trumpa primerjal z “nemškim nacističnim propagandistom”, poroča Politico. “Trump je nekako podoben Goebbelsu,” je dejal Biden in se skliceval na ime Josepha Goebbelsa, vodje propagandnega stroja nacistične Nemčije. “Pravijo, da če laž govorite dovolj dolgo, jo ponavljate, ponavljate, ponavljate, to postane splošno znano, resnica med volivci,” piše v poročilu.

Foto: epa

2. Aleksandrija Ocasio-Cortez
Kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez je napadla politiko priseljevanja Trumpove administracije s trditvijo, da je nekdanji predsednik vodil dejanska “koncentracijska taborišča” na meji med ZDA in Mehiko. Ocasio-Cortezova je pozneje podvojila svoje trditve in izjavila, da se ne bo nikoli opravičila, ker je primerjala prostore za pridržanje na ameriški meji z “koncentracijskimi taborišči” v nacistično okupirani Evropi.

Socialistična kongresnica iz New Yorka Alexandria Ocasio-Cortez. (Foto: epa)

3. Igralec Robert De Niro
Lani novembra je igralec Robert De Niro predsednika Trumpa obtožil, da bi Ameriko znova naredil veliko, uporabil isti “scenarij” kot diktator Adolf Hitler. “To je isti scenarij kot Mussolini, kot Hitler kot diktator, ki hoče diktatorje,” je dejal De Niro. “To bodo storili za ljudi, Nemčijo spet naredili veliko, Italijo spet super, Ameriko spet super.”

4. TV voditelj Donny Deutsch
Nekdanji gostitelj MSNBC Donny Deutsch je ICE primerjal z nacisti in izjavil, da “dobesedno gredo na ulice” in “norijo in ter grabijo družine in otroke”. Deutsch je nadaljeval, da ilegalni tujci v ZDA “bežijo tako, kot so Judje bežali pred nacisti.” Leta 2018 je voditelj MSNBC tudi predlagal, da se privrženci Trumpa ne razlikujejo od nacističnih privržencev. “Če glasujete za Trumpa, potem vi, volivec, ne Donald Trump, stojite na meji kot nacisti,” je dejal Deutsch in dodal, da “če volite, se ne morete več ločiti od “zlobe” Donalda Trumpa.”

5. Igralka Rosanna Arquette
Prejšnji mesec je igralka Rosanna Arquette Trumpa primerjala s Hitlerjem in izjavila, da je “naredil vse, kar počnejo diktatorji”. “Tako kot Adolf Hitler je tudi Trump fašistični diktator, ki je po svoji knjigi naredil vse, kar naredi diktator,” je tvitnila Arquettova. “Kdorkoli na položaju, ki stoji ob strani Trumpovi nacistični taktiki, ne bi smel nikoli več opravljati funkcije. To je gibanje, polno nasilnih in nevarnih ljudi.”

Dokazov je sicer na pretek, toda tudi pet primerov lahko potrdi trditev o dvojnih standardih. Levičarji lahko obtožujejo vse, ostali lahko komunicirajo le v mejah dovoljenega levičarskega izbora pravil in besed.

Aleš Ernecl