Na grških otokih še nikoli toliko migrantov po letu 2016! Novega vala nas je lahko upravičeno strah!

Foto: STA

V Grčijo preko morja iz Turčije prihaja vse več migrantov. Na grških otokih so jih danes našteli več kot 26 tisoč, kar je rekordno število po marcu 2016, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Novega migrantskega vala nas je lahko upravičeno strah, saj nezakoniti migranti kljub “varovanju” meje intenzivno prehajajo na naše ozemlje. V kratkem torej lahko pričakujemo novo in še bolj množično pošiljko migrantov po balkanski migrantski poti.

Očitno se grožnje turškega predsednika Erdogana uresničujejo. Vse več migrantov v EU namreč znova prihaja tudi iz Turčije prek Egejskega morja. Po navedbah grške obalne straže je danes na otoke Hios, Kos in Lezbos v Egejskem morju prispelo okoli 200 migrantov, še 43 pa v mesto Aleksandropolis blizu meje s Turčijo.

Po podatkih grškega ministrstva za zaščito državljanov je na otokih v Egejskem morju trenutno več kot 26 tisoč migrantov, kar je rekordno število po marcu 2016, ko sta EU in Turčija sklenili dogovor o migrantih. Še aprila letos je bilo na grških otokih 14 tisoč migrantov, v zadnjih dveh mesecih pa se je migrantski tok iz Turčije v Grčijo okrepil.

Sporazum se ne spoštuje, migrante se naseljuje po EU
EU je marca 2016 sklenila dogovor z Ankaro, v skladu s katerim naj bi EU vse migrante, ki bi iz Turčije nezakonito prispeli na grške otoke in s tem v unijo, vrnili v Turčijo. Slednji v skladu z dogovorom pripada več milijard evrov pomoči. Od sklenitve tega dogovora so v Turčijo vrnili zgolj 1.904 ljudi. V istem obdobju so v državah članicah namestili 24.348 Sircev, ki so na ozemlje EU prispeli iz Turčije, navaja Deutsche Welle.

Foto: epa/Moja-dolenjska.si.

 

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je nedavno zagrozil Evropi, da bo odprl meje za sirske begunce, če ne bo dobil dovolj mednarodne pomoči in podpore za svoje načrte o vzpostavitvi varnostnega območja na severu Sirije. Turčija sicer gosti največje število beguncev med vsemi državami. Imajo jih več kot štiri milijone, od tega 3,6 milijona iz Sirije, poroča STA.

Ladje nevladnikov še naprej tihotapijo migrante v Evropo
Pestro je tudi drugod ob obalah Sredozemlja. V Sredozemskem morju je Malta zavrnila ladjo italijanske obalne straže z 90 migranti, ki so jih ponoči rešili v malteških vodah. Kot je danes v sporočilu za javnost zapisala italijanska obalna straža, je Malta posadko ladje pozvala, naj sama prevzame odgovornost za rešene migrante in naj migrante prepelje na južnoitalijanski otok Lampedusa, v najbližje varno pristanišče.

Image

Ladja Ocean Viking, ki je v noči na nedeljo na Lampedusi izkrcala 82 migrantov, je danes v libijskih vodah rešila nove prebežnike. Po navedbah nevladne organizacije Zdravniki brez meja je bilo 48 migrantov na potapljajočem se lesenem čolnu okoli sto kilometrov od libijske obale, na krov pa so vzeli ženske, otroke in tudi novorojenčka.

 

Peter Truden

 • ZatonMesecnikov

  Ni še dovolj. Ena sama strojnica, ki bi rešila problem za dolgo časa samo z opozorilnimi streli čez glavo, še ni na vidiku….

  • Novakec1

   Bodo bolje oboroženi kot avtohtonci, zaton/propad €U je čisto blizu.

   • Marija

    Njihncakajo polne mošeje orožja.

 • xtc

  Očitno bo tole šlo čez tršo verzijo “očiščenja” Evrope mislim,da bo začela Dachau ipd industrija rasti kot nora,ko bo zategnila kriza.EU politike bi bilo treeba poobesit vsaj taglavne-idioti se ne zavedajo kako vojno spravljajo gor.

  • Marija

   Ne da nimajo občutka marakeš v polni meri deluje.

   • xtc

    Saj bodo tudi Dachaui ne bat-tole pelje na najslabšo verzijo vojne.

  • Valter Branislav

   Resi nas lahko edino Josip Broz TITOSLAV.

   • xtc

    Hvalabogu ,da je živ zagnil-za kazen za spravljanje zločina po svetu in doma.

    • Valter Branislav

     Kdo ti je rekel da je ziv zgnil?
     Umrl je tako kot bomo vsi.

 • Waltter

  Mam samo jaz obcutek al pa resnicno Cerar, Sarec in Poklukar nimajo pojma o geografiji, se manj pa majo pojma o Sengenski meji. Tem tepcom bi bilo naprej bilo potrebno povedati da SLO je v Sengenu in da je meja Sengena na Hrvaskem.

  To kar se dogaja je narod hotel in se celi srecni so da tole dela Sarec, se prej so ploskali Mirotu, tak da se je na zacetku vedlo kaj bo. To da ne bo jansa prisel za predsednika je blo vsakemu jasno da bodo naredili vse za to. Vlado sestavlja tisti ki mu uspe zbrati vecino, ponavadi se da mandat tistemu ki zmaga ampak to ni pravilo ki je 100% in je kot tako nekje zapisano.

  Torej zacenja se lov na nove volitve, Sarca bildajo, Miro je izpado ostalih kljukcev oa je tako ali tako dovolj za antijansa vlado. In kaksni so obeti – ma precej vec dva krat zazganih, na ulicah po pa tak kot v Kocevju samo malo bodo koga se prepikali al pa prerezali, ampak kako je rekle zupan Londona – treba se bo navadit….

  PS: brez da se sekirate v SLO je dovolj bedakov da bodo te idiote volili se naprej, tako da dokler ni teh parazitov se toliko da nas preplavijo lahko se vsaj malo uzivamo. Bi pa rad videl teh par parazitov ki so onega oglobli za 1000 eur ker je pomagal prijatelju, da pridejo in nekako naredijo temu sirskemu brivcu in par njegovim prijateljem al ahmandijem pa da vidim kak bodo ponosni pa da gre vse po crki zakona.

  Tile bedaki imajo se nekaj dela ki ga lahko opravijo v kocevju po teh divjih naselbinah kjer brez dvakov prodajajo vse zivo tudi nakradenega – pa da vidimo kje majo jajca. Seveda slovence lahko ker jih ne bo noben po gobcu nastrelal.

 • Valter Branislav

  ..To je problem ker danes EU “vodijo” pusikurci ala Juncker in jalovke ala Merkel, ob izdatni podpori domacih izdajalcev kot Fajon, Brglez in druga levicarska gamad.
  JOSIP BROZ BI PROBLEM ILEGALNEGA PRESTOPANJA MEJE RESIL V PETIH MINUTAH: Z MITRALJEZI IN PRERESETANIMI BETICAMI.
  VECNA SLAVA SPOMINU NA NASEGA NAJVECJEGA SINU NESMRTNEGA MARSALA SFRJ JOSIPA BROZA TITOSLAVA.
  AMEN.
  NOVA: kadar vi blokirate moj profil jaz ustvarim novega v 5. Minutah.

 • Marija

  Saj migrante novačijo po južno afriških državah za odhod v Evropo.Prava invazija aktivistov.To je kar sem rekla na pomlad da jih bo do konca leta pruhajalo dnevno tisoče.Še vedno ne aktivirajo vojske in ji ne dajo pooblastil.No nekje se videla podatek v dveh ali treh letih preselitev milijarda tristo tisoc v Evropo.Veselimo se.

  • KAPIBARA

   Žal ne bo veselo.. bo de pa 100% slej ko prej, še bolj krvavo !!

 • xtc

  Prav smešno je brati bivšega šefa nemških obveščevalcev,ki sicer realno opozarja ,da je bil Wilkommen katastrofalna napaka in ,da je kriv za vzpon Afd.ki je enako nevaren kot nuslimanski skrajneži.
  No zadeva ni čisto taka,nemška BND je na zahtevo politike dejansko prikrivala tako zločine,kot avtorje izgredov,ki naj bi bili neofašistični,v resnici pa so jih zagrešili ekstremni levičarji in anarhistioz. anarholiberali,ko je BND to predstavila resnico Merckelci je ta odstrelila šefa obveščevalcev,v stilu gre za neonaciste,čeprav so kamere razpoznale frise skrajnih levičarjev. inanarholiberalov.
  Smešno jegovoriti o Afd kot skrajno desni stranki-Afd je zgolj posledica umobolne Merckel politike,pravas rkstremna desnica se še le bo formirala,z izbtruhom gospodarske krize in z muslimanizacijo EU in za to so ravno odgovorne obveščevalne službe,ki bi politike tipa Merckel,Timmermans,Shulltz ipd pravočasno poslati na odpad zgodovine preden zakuhajo to kar so ne pa sedaj vpiti o posledicah,najprej moraš odpraviti napsake ne začrti pri posledicah.

 • GverilaStyle

  kje pokopljejo te muslimanske teroriste, če umrejo nenadne smrti v EU????????

  • KAPIBARA

   Na Žalah, v Lj, so že pokopani..

 • Andrej

  MZZ: Vizumska obveznost
  Državljani Sirije potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo.
  Za vizum za vstop v Republiko Slovenijo se lahko zaprosi na:

  Veleposlaništvu Republike Avstrije v Damasku
  Farabi Street 1, Bld. Mohamed Naim Al-Deker
  Mezzeh, East Villas
  Damask
  Poštni naslov: P.O. Box 5634, Damask
  T: (+) 963 11 613 80 100
  (+) 963 11 613 983 00
  F: (+) 963 11 611 67 34
  E: [email protected]

  Veleposlaništvo Avstrije je zaradi varnostnih razmer začasno zaprto, zaradi česar je
  treba vlogo za vizum podati na najbližjem slovenskem veleposlaništvu.

  Zakaj se ne upošteva teh pogojev? Ker se tej vladi fučka za lasten narod. Če krši lastno ustavo drugega od nje niti ne moremo pričakovati.

 • piko8

  Aktivirat krematorije po EU!!