fbpx

Na Hrvaškem nov primer napada migranta na policista – ta je moral v sili streljati!

Hrvaška mejna policija (foto: EPA)

V sredo je hrvaški policist ustrelil ilegalnega migranta nedaleč od meje z Bosno in Hercegovino. Razlog za streljanje naj bi bil ilegalni migrant, ki je napadel policista in ni upošteval njegovih svaril.

Hrvaška policija je sporočila, da je na širšem področju Mrkopolja prišlo do incidenta, v katerem je hrvaški policist ustrelil ilegalnega migranta, ki ni želel sodelovati v preiskavi.

V poznih popoldanskih urah so policisti primorsko-goranske pokrajine po poročanju HRT opravljali samostojne naloge povečane aktivnosti pri preprečevanju nezakonitih migraciji in poškodovanja tuje lastnine.

Ilegalni migrant napadel policista
Med opravljanjem teh nalog so naleteli na skupino ilegalnih migrantov. Eden izmed njih je bil nasilen, se upiral in napadel policista, zaradi česar je bil policist primoran uporabiti strelno orožje.

Puna podrška policiji. Sad jedino preostaje čekati kmečanje proračunskih pijavica i udruga za zaštitu bespomoćnih, nevinih migranata.

Gepostet von Defend Croatia am Donnerstag, 28. November 2019

Ilegalni migrant je bil ustreljen v ramo, nemudoma pa mu je bila ponujena tudi prva pomoč. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za lažjo poškodbo, ki ne ogroža življenja migranta.

Do streljanja je prišlo približno 30 kilometrov stran od hrvaške meje z Bosno in Hercegovino. Ranjeni ilegalni migrant je bil prepeljan v bolnišnico. Po trditvah prebivalcev Mrkopolja, ki so spregovorili za Večernji, naj bi ustreljeni ilegalni migrant pred tem napadel hrvaškega policista.

Ivan Šokić