fbpx

Na Hrvaškem ubita socialna delavka, sodelavec v smrtni nevarnosti!

Slika je simbolična. Foto: Arhiv Nova24TV.

Po poročanju hrvaškega portala Dnevnik.hr je bilo v torek krvavo na enem izmed centrov za socialno delo v Đakovu. 61-letni uporabnik storitev CSD je okoli poldneva prišel v tamkajšnji center za socialno delo in s pištolo v glavo ustrelil socialno delavko, ki je bila na mestu mrtva. Nato je šel do sosednje sobe in tam ustrelil še pravnika.
Težko ranjeni socialni delavec zaradi napada, ko ga je ustrelil prejemnik socialne pomoči, še ni izven smrtne nevarnosti, zdravniki v osiješki bolnišnici se še vedno borijo za njegovo življenje.

Po poročanju medijev je morilec nato brez težav zapustil CSD in se s kolesom odpeljal proti domu, kjer naj bi živel skupaj s 95-letnim očetom. Policija ga je na podlagi izpovedi prič več ur pozneje izsledila na njivi v bližini avtoceste proti Osijeku, kjer se je oboroženi morilec končno predal. Policija vzrok krutega umora še raziskuje.

Po prvih informacijah je bila ubita socialna delavka več let njegova skrbnica za duševno zdravje, morilec pa je kuhal zamero tudi do pravnika, ki je po poročanju medijev sodeloval pri njegovem primeru v zadevi urejanja lastniških razmerij s priletnim očetom. Sodelavke umorjene so medijem povedale, da je njihova pokojna kolegica nedavno ugotovila, da napadalcu duševno zdravje peša, saj naj bi se odpovedal rednemu jemanju tablet. Samo čudimo se lahko, da zaradi nespametnih, ljudem sovražnih reform Anje Kopač Mrak in Ivana Svetlika ni prišlo do česa podobnega tudi v Sloveniji …

Tine Zalar