fbpx

Na jahti, ki je zgorela pri Biogradu, je bil znani avstrijski politik

Nekdanjemu avstrijskemu podkanclerju Heinz-Christianu Strachu je zgorela ladja v Biogradu (Foto: Zajem zaslona/epa)

Nekdanji avstrijski podkancler, ki se je v preteklosti zapletel v afero podkupovanja na Ibizi, se je prejšnji teden odločil za dopustovanje z družino na motorni barki. Iz Biograda so izpluli v nedeljo dopoldne, nato se je iz strojnice pojavil dim. Posadka je želela požar rešiti, medtem pa so potnikom življenje rešili Slovenci in trije Avstrijci. Gasilci so prišli na kraj dogodka šele dve uri kasneje, barka pa je medtem že pogorela. 

Nekdanji avstrijski podkancler Heinz-Christian Strache, ki je nekoč Hrvaško označil s “sranjem”, se je odločil za dopust na jahti, ki je v nedeljo krenila iz Biograda. Nekdanji vodja desne stranke FPÖ je zapisal, da so ga skupaj s starejšimi otroki od četrtka do nedelje povabili na jahto. V nedeljo nekaj pred deseto dopoldne pa se je nekoliko zapletlo. Dramo je povzročil dim, ki je prišel iz strojnice, je poročal Večernji list.

Kapitan in posadka sta požar takoj poskušala pogasiti z gasilnimi aparati, otroke so zbudili in jih postavili v vrsto, spakirali najnujnejše in poklicali gasilce. Na žalost so na ladjo prišli šele dve uri kasneje, ko ni bilo več mogoče ničesar rešiti. Na srečo so mimo njih pripluli Slovenci in trije Avstrijci, ki so celotno posadko premestili na svoja plovila. Vsi potniki so tako prispeli na varno, preden je njihovo plovilo zajel ogenj in je eksplodiralo.

 

Kot kaže, Strache nima sreče s počitnicami, saj so ga leta 2017 na Ibizi posneli, kako obljublja podporo v zameno za finančne donacije, kar ga je kasneje stalo mesta podkanclerja. V tem videu je tudi sogovornike  opozarjal pred  investicijami na Hrvaškem, saj jih je označil za “sranje”. Po škandalu je odstopil in zrušil avstrijsko vlado.

Sara Rančigaj