Na jugu Italije zasegli 50 milijonov evrov vredne droge Islamske države

Slika je simbolična (Foto: iStock)

V pristanišču Gioia Tairo na jugu Italije so zasegli tovor opioidov v vrednosti 50 milijonov evrov, ki jih je želela pretihotapiti teroristična skupina Islamska država.

Italijanske oblasti so poročale, da s tako pridobljenimi sredstvi financirajo svoje teroristične operacije, drogo pa uporabljajo tudi njeni borci.

Preberite več: Odkrili kriminalno združbo: Droge, prostitucija in kup denarja

Islamska država drogo uporablja za svoje borce, z njo pa financira tudi svoje operacije
Italijanska finančna policija je sporočila, da so zasegli približno 24 milijonov tablet droge tramandol, ki bi na ulici dosegla vrednost 50 milijonov evrov. Dodali so, da je tovor prispel iz Indije in je bil namenjen v Libijo, podoben tovor pa so že zasegli pred šestimi meseci v pristanišču v Genovi.

Po navedbah italijanskih oblasti Islamska država tramandol uporablja kot stimulans za svoje borce, omogoča pa jim tudi večjo vzdržljivost pri fizičnih naporih. Poleg tega s sredstvi, pridobljenimi s preprodajo drog, financirajo svoje operacije.

D. Š., STA

 • tarantela

  Del droge je bil namenjen slovanskemu zdravstvu, pravzaprav bolnikom, ki v nedogled čakajo, da bodo prišli na vrsto pri zdravnikih, da bodo lažje čakali.

 • bojan

  Naj preverijo če ta droga ne konča tudi pri nekaterih EU voditeljih…npr švedska … kar kar delajo je huje od zdrogranosti.

  • cosmosjasnovidec

   V našem parlamentu je jutranja prva stvar snifanje kokaina potem pa kavica z žganimi pijačami.
   Rezultat je pa razviden.

 • stajerc5

  Hehe, “nasi” so spet izgubili malo drobiza od tiste Milijarde, nje!?

 • Jebem jim mater vse po spisku

  Ma vrjetn so vsi drogiran tut slo ni edina