Na kitajskem v živalskem vrtu tiger ubil obiskovalko

Foto: EPA

V Pekingu je v živalskem vrtu prišlo do tragedije, v kateri je tiger eno obiskovalko ubil, drugo pa ranil. Nesreča se je zgodila, ko sta se ženski sprli in zapustili vozilo znotraj ograde z divjimi živalmi.

Do napad je prišlo v soboto v pekinškem parku divjih živali Badaling. Park je urejen tako, da se obiskovalci lahko peljejo skozi ogrado z divjimi živalmi s svojimi vozili. Voznike pa venomer svarijo, naj ne zapuščajo vozil. Gre za največji ekološki park na Kitajskem, ki se razteza na 400 hektarjih površine.

Tiger jo je odvlekel stran od vozila
Po sporu je mlajša ženska zapustila vozilo. V tem jo je napadel tiger in jo odvlekel stran od vozila. Starejša ženska je izstopila ker je hotela pomagati, vendar jo je pri tem napadel drugi tiger in jo ranil do smrti. Mlajšo žensko zdravijo v bolnišnici.

Park je uradno zaprt zaradi slabega vremena
Ženski na ogledu nista bili sami. Prisotna sta bila tudi moški in otrok, ki sta jo oba odnesla brez poškodb. Park so lastniki začasno zaprli, na spletni strani parka tragedije niso omenili, so pa zapisali, da je park zaprt zaradi slabega vremena.

A. R., STA