fbpx

Na Madžarskem odkrili nov predor za tihotapljenje nelegalnih migrantov

Foto: V4NA

Madžarska policija je ponovno odkrila predor za tihotapljenje nelegalnih migrantov pod ograjo na madžarsko-srbski meji. Ker so ga odkrili pravočasno, skozi predor še ni uspelo preiti nobenemu migrantu, zaradi naraščajočega pritiska nelegalnih migracij pa so se v ponedeljek na izrednem sestanku sestali policijski komandirji. Poleg predorov se migranti pri nelegalnem prehajanju meje poslužujejo tudi drugih inovativnih metod, med drugim se skrivajo v kontejnerje na mednarodnih tovornih vlakih.

Madžarska policija je po poročanju V4NA našla nov predor pod ograjo na madžarsko-srbski meji in sicer le 15 metrov od kraja, kjer so pred tem že naleteli na podoben predor, ki je bil namenjen tihotapljenju migrantov. Odprtina je široka okrog 60 centimetrov, kriminalci pa so jo zakrili z vejevjem in listjem, da bi prikrili vhod v predor.

Policija je predor uspela odkriti pravočasno
Policija je sporočila, da nihče ni mogel uspešno nezakonito prečkati meje prek tega predora, saj so ga še pravočasno odkrili. Predor je zdaj varovan, v kratkem pa ga bodo zasuli.

V EU ilegalci skušajo nezakonito vstopati tudi tako, da se skrijejo v kontejnerje na vlakih
Ker pritiski zaradi migracij na Madžarsko ponovno naraščajo, je podpredsednik madžarske vlade in notranji minister Sandor Pinter v ponedeljek sklical izreden sestanek policijskih komandirjev. Policijska poročila so namreč razkrila, da tihotapci in migranti pri nezakonitem vstopanju v Evropsko unijo uporabljajo nove metode, številni se namreč skušajo skriti v zabojnikih na mednarodnih tovornih vlakih.

Rok Krajnc