Na Madžarskem prijeli dve borki Islamske države, v Španiji pa dva radikalna terorista

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Madžarska policija je v noči s četrtka na danes na madžarsko-srbski meji zaradi suma povezav s teroristično dejavnostjo aretirala 19-letno Francozinjo in 18-letno Belgijko. Ženski sta z avtobusom potovali z Dunaja v Sofijo, želeli pa naj bi se pridružiti skupini Islamska država v Siriji. Dva domnevna terorista so prijeli tudi v Španiji.

Francozinjo in Belgijko so aretirali na mejnem prehodu Röszke na podlagi evropskega naloga za aretacijo, ki so ga izdali zaradi “povezav s teroristično dejavnostjo”, je dejal svetovalec madžarskega premierja Viktorja Orbana za notranjo varnost György Bakondi. Pri eni od njiju so našli ponarejen potni list.

Sumijo ju, da sta skušali prek Bolgarije in Turčije oditi v Sirijo, kjer naj bi se želeli pridružiti IS. To pot naj bi kandidati za pridružitev skupini uporabljali namesto letalske povezave.

Radikalizirana in odločena islamista
Špansko notranje ministrstvo je medtem sporočilo, da so v španski enklavi Ceuta v Maroku aretirali dva člana skupine, “ki je bila že precej radikalizirana” in “trdno odločena” izvesti teroristična dejanja. Oba sta španska državljana, so še sporočili s španskega notranjega ministrstva. Med preiskavo po aretaciji so našli tudi tri kose hladnega orožja.

M. P., STA

 • Franc Šink

  Teroristi se svobodno sprehajajo po Evropi.Komu ješe kaj mar. Ujamejo njih niti 1%

 • Franc Šink

  Kmalu bo otroški pipec hladno orožje.

 • cosmosjasnovidec

  Fogglof Tunnek
  Pozdravil bom jaz tebe gnida smrdljiva levaška lažnjiva.
  Danes sem imel službeno pot v Središče ob Dravi in sem se na hitro ustavil v Halozah ter na dveh koncih (ne bom omenjal katerih) spraševal glede tebe gnida zahojena.
  Foglovega Tuneka tam sploh nihče ne pozna cepec prismuknjeni,ker si si ta priimek izmislil in kot se spomnim si se lagal že enkrat nekomu celo na tvoji kokodakarski 24.kurji kjer si celo dal naslov in hišno številko.
  Ni pomembno jaz sem tako ali tako vedel,da je tole tvoj nick sem pa dobil kar nekaj informacij in,ker te danes nisem več imel časa iti poiskat te bom drugo krat.
  Po nekaj pogovora in debate z nekaj domačini sem dobil informacijo kdo naj bi bil ti,ker so vsi povedali,da je v celotnih Halozah samo eden tako prismuknjen oziroma psihično bolan zdrahar kateri ustreza tebi.
  Baje si že kar precej v letih ampak delaš vsepovsod kamor prideš same zdrahe a te več ne jemlje nihče resno,ker ve,da si prismojen drugače bi kot pravijo “fasal kot hudič” a se samo norčujejo in smejijo iz tebe.
  Edino kar drži je glede sosedove koze “JULIKE” pri kateri so te dobili,da si jo natepaval z obutimi gumijastimi škornji v katere si ji porinil zadnje njene noge,da ti ni mogla pobegniti.
  Takrat si tudi dobil po betici,da si bil nekaj dni v bolnišnici na Ptuju.
  Kot sem ti rekel se z mano ni za zajebavati kreten ciganski levaški bi pa še lahko napisal veliko kar sem izvedel ampak zaenkrat ne bom,da ne boš pričel sumiti kdo vse mi je povedal.,,

  • Anonimno

   butec

 • tramal

  Zanima me koliko slovenskih komunističnih prostitutk se je šlo boriti na strani IS.Upam da čimveč.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!