fbpx

Na Otoku obsodili prvo žensko, odgovorno za genitalno pohabljenje komaj 3-letne hčerke!

Fotografija je simbolna (Foto: Twitter)

Britanka z ugandskim poreklom, ki bi jo lahko zaradi krutosti označili za pošast iz Ugande, je bila zaradi genitalnega pohabljenja obsojena na 11-letno zaporno kazen. 37-letnica je s tem postala prva ženska v zgodovini Velike Britanije, ki je bila obsojena zaradi tovrstne krutosti, čeprav se v državi soočajo z na deset tisoče primeri pohabljenja ženskih spolnih organov. 

Kazen v višini 11-letne zaporne kazni je v petek izreklo osrednje kazensko sodišče Old Bailey v Londonu, pri čemer je treba izpostaviti, da je za britanski kazenski sitem značilno, da je dejansko preživeta kazen za zapahi krajša od tiste, ki je bila ob izrečena.

Po poročanju britanskega BBC je sodnik potem, ko je obtožena glede genitalnega pohabljenja zatrdila, da se je hčerka poškodovala sama, medtem ko je želela seči po piškotu, poudaril, da je pohabljenje ženskih spolnih organov barbarsko in boleče kaznivo dejanje. Sicer si je žrtev opomogla, a je tožilstvo izpostavilo, da bo trpela zaradi dolgotrajne psihološke škode, v dobi odraslosti pa bo imela zmanjšane spolne občutke med spolnim odnosom.

Manjkale nisi niti vudu prakse
Obtoženi z ugandskim poreklom in njenemu partnerju iz Gane so sodili zaradi genitalnega pohabljenja komaj triletne hčerke v letu 2017. Breitbart poroča, da identiteta dvojice iz pekla javnosti ni znana, ker je v primer vpleten mladoleten otrok. Ob tem pa je treba izpostaviti vpletenost vudu praks in urokov, ki so jih bili deležni tako žrtev kot tudi policija in socialna služba. Medtem ko je bil par v priporu, so policisti posneli fotografije doma, ki so pokazale, da je imela ženska na domu z žico povita jezika krav, nohte in žeblje, poleg pa razna sporočilca, kar očitno kaže na prakticiranje čarovništva.

Foto: YouTube

Med sojenjem je bilo mogoče slišati, da so na domu našli tudi 40 kosov limon in drugih vrst sadja, ki so vsebovali imena policistov, socialnih delavcev, sina in direktorja tožilstva, ki so bili vpleteni v primer. S pomočjo urokov je obtožena želela vse vpletene utišati, na najdenih listkih v sadju je bilo namreč zapisano: “Zamrzujem tvoja usta, nikoli ne spregovori besede o meni, utihni, utihni …”

Problematika pohabljanja ženskih spolnih organov v Veliki Britaniji je pereča; če so leta 2017 zabeležili 4.500 primerov zlorab, se je število v lanskem letu podvojilo.
H. M.