fbpx

Na plano prišle nove podrobnosti glede grozljivega umora 34-letnega Splitčana!

Levo: žrtev, desno osumljeni umora (Foto: Facebook)

Na dan so prišle nove podobnosti v zvezi z aretacijo 27-letnega Albanca Liridona Berishe zaradi suma storitve krvavega umora 34-letnega Anteja Prnjaka. Grozi mu zaporna kazen v višini 40 let, seveda pod pogojem, če bo kaznovan na podlagi obtožnega predloga, ki ga je pristojnemu okrožnemu državnemu tožilstvu v Splitu podala policija in v katerem je navedeno, da je obtožen umora zaradi koristoljubja, maščevanja in sovraštva.

Berisha je bil po aretaciji v četrtek zjutraj na tržnici v Omišu odpeljan na zaslišanje kriminalističnega urada splitske policije, ki je o primeru obširno seznanila javnost, kot je to sicer v navadi v primeru težkih zločinov.

Končala se je kriminalistična preiskava zoper 27-letnega osumljenca, ki je obtožen, da je 22. avgusta letos okrutno umoril 34-letnika. Po navedbah Slobodne Dalmacije se trenutno nahaja v priporu, saj je obtožen, da se je v sredo, 22. avgusta, okoli 22.30 sestal s pokojnikom. Ta se je skupaj z njim odpravil v gozd v Podstrani, tam pa je 27-letnik iz skrivališča izvlekel avtomatsko puško kalibra 7,62 mm. Nato sta nekdanji pripadnik vojaške policije in osumljeni sedla v BMW pokojnika in se peljala do zapuščene hale splitskega terminala, kjer bi preizkusila delovanje puške.

Opažen je bil, kako troši veliko denarja v igralnici
Albanec je izkoristil trenutek nepozornosti in vanj izstrelil 14 nabojev – v zgornji del telesa in glavo. Po umoru mu je ukradel mobitel in torbico z dokumenti in denarjem, sedel v njegov avto in zbežal z mesta umora. Iz podatkov je razvidno, da je bil Prnjak očitno umorjen na terminalu in ne drugje, kot so sprva domnevali. Ena izmed prič je potrdila, da je osumljeni morilec skupaj s prijateljem v igralnici trošil velike količine denarja, šlo naj bi kar za 100.000 kun, kar je približno 13.500 evrov.

Imel je pomagača
Nadalje so v preiskavi ugotovili, da je moral imeti morilec pomočnika, saj je bilo vozilo umorjenega najdeno zažgano nedaleč od mesta zločina, sam pa po zažigu ni mogel tako daleč peš do doma. Motiv za umor še ni povsem jasen, saj je Berisha pri zaslišanju ubral taktiko molka.

27-letni osumljenec je bil leta 2011 pogojno obsojen zaradi posedovanja droge, ko je bil še mladoletnik. Leto pozneje pa je bil prijavljen zaradi nezakonitega posedovanja avtomatske puške, zaradi česar je bil skupaj s še enim moškim obsojen na pogojno kazen, trenutno pa je v postopku zaradi ponarejanja denarja.

N. Ž.