fbpx

Na podzemni železnici v Parizu odjeknila huda ekplozija

Foto: Twitter

Pariško podzemno železnico je stresla močna eksplozija, zaradi česar so evakuirali množico ljudi. Po prvih informacijah se govori o vžigu električne napeljave, ni pa izključena možnost terorističnih napadov, saj v Franciji ostaja najvišja stopnja ogroženosti.

Po poročanju medijev in zapisov na spletnih omrežjih je bilo v eksploziji ranjenih osem ljudi. Vzroka nesreče še niso ugotovili, kraj dogodka pa so že zavarovali in je v preiskavi. Eksplozija je odjeknila na območju postaje Place d’Italie.

V Franciji še vedno velja najvišja stopnja ogroženosti po petkovem napadu terorista v znamenitem muzejskem kompleksu Louvre v Parizu, v katerem je egipčanski terorist napadel z mačeto, ustavili pa so ga šele varnostniki s strelnim orožjem. Napadalec z imenom Abdullah Reda al-Hamamy je podlegel šele po več strelih, ko je zunaj napadel vojake in pri tem kričal “Alahu akbar”, kar pomeni Alah je velik. Ulice okrog muzeja Louvre so evakuirali, napad pa je francosko ministrstvo za notranje zadeve označilo kot “resen varnostni incident”. Francoske oblasti sumijo, da je bil v napad vpleten še nek drug moški, ki so ga aretirali potem, ko se je “sumljivo obnašal” blizu kraja napada.

V muzeju Louvre okrog 1.250 ljudi, med njimi tudi šolarji
Po ocenah je bilo v znamenitem muzeju okrog 1.250 ljudi, ko se je zgodil teroristični napad. Slike iz notranjosti muzeja prikazujejo, da je bilo v tem času v njem tudi več šolarjev.

M. P.