fbpx

Na polfinale med Marokom in Francijo prihaja še več maroških razgrajačev

Katar, Doha. Svetovno prvenstvo v nogometu Katar 2022. Tekma skupine F med Belgijo in Marokom. Maroška nogometna reprezentanca. (Foto: sta)

Nogometna reprezentanca Maroka v Katarju beleži uspehe tudi po zaslugi številnih navijačev. Gre za pravo presenečenje svetovnega nogometnega prvenstva, saj se je reprezentanca te države uvrstila v polfinale. V sredo se bodo Maročani pomerili s Francijo. Skrbi pa varnost, saj se na tekmi obeta še več navijačev. 

V torek in sredo naj bi v katarsko Doho prišli navijači s kar 30 posebnimi leti iz Casablance. Polete organizira letalska družba iz Maroka Royal Air Maroc (RAM). Na takšen način nameravajo številnim Maročanom omogočiti neponovljivo čustveno doživetje. Tudi maroški selektor Walid Regragui je že nekajkrat poudaril, da so njihovi navijači resnični 12. igralec ekipe, poroča STA.

Začetek polfinala bo v sredo ob 20. uri, dan prej pa se bosta za uvrstitev v finale pomerili Hrvaška in Argentina. Maroški navijači in drugi privrženci maroške reprezentance v svetovni javnosti vzbujajo vse več skrbi. Po zmagi nad Portugalsko z 1:0 in posledični napredovanjem v polfinale so privrženci reprezentance po svetu povsem podivjali. Do množičnih izgredov je prišlo zlasti v Parizu, kjer je bilo zbranih 20 tisoč oseb. V Milanu v Italiji pa je bil do smrti zaboden moški.

Domen Mezeg