fbpx

Na ruski srednji šoli prišlo do krvavega spopada z noži

Srednja šola št. 127, Perm, Rusija (vir: twitter)

V ruskem mestu Perm je ob 10. uri po lokalnem času na srednji šoli št. 127 prišlo do krvavega spopada z noži med dvema dijakoma, v katerem je bilo najmanj 13 poškodovanih. Poškodovani dijaki in profesorica so želeli ločiti dva pretepača. Vzrok spopada naj bi po zadnjih informacijah bile osebne zamere.

Do incidenta je prišlo na prvi šolski dan, ko so se ruski dijaki vrnili v šolske klopi po božičnih praznikih. Prvotna poročila so govorila o zunanjih napadalcih. Po zadnjih podatkih pa naj bi šlo za spor med 17-letnim bivšim dijakom srednje šole in 16-letnim fantom, ki srednjo šolo še vedno obiskuje. V pretepu je bilo poškodovanih vsaj 13 ljudi, poroča RT, številka pa se še vedno spreminja. Ta številka naj bi po izjavi, ki jo je za novinarje dal namestnik vodje preiskovalnega oddelka Perma Sergej Sarapulcev, vključevala tudi profesorico in dva dijaka, ki sta začela krvavi spopad.

“Posameznika, ki sta poškodovala drug drugega, sta v bolnišnici. Stanje ostalih fantov se trenutno še ugotavlja. Prav tako bo ugotovljeno, ali sta bila pod vplivom alkohola, drog ali česa drugega. Vse priče bodo izprašane v najkrajšem možnem času,” je še povedal Sarapulcev. V bolnišnico je bilo prepeljanih pet oseb. Eden od dijakov in profesorica zaradi hujših poškodb prestajata operacijo, je sporočilo regionalno ministrstvo za zdravje. “Profesorica in 16-letni dijak sta utrpela hude poškodbe. Oba sta bila ranjena v vrat.”

(vir: VK)

Preiskovalci so za Sputnik povedali, da je do spopada med dvema mladeničema prišlo zaradi osebnih zamer, medtem ko so bili profesorica in ostali dijaki poškodovani, ker so hoteli spopad med dvema ustaviti. Po informacijah, ki krožijo na ruskem socialnem omrežju VK, je varnostnica neuspešno poskušala ustaviti spopad.

(vir: VK)

Ivan Šokić