fbpx

Na Škotskem skupina moških spolno izkorišča mladoletna dekleta

Foto: iStock

V Glasgowu na Škotskem moški mladoletna dekleta spolno izkoriščajo. Vse se dogaja na t. i. območju “four corners”, kjer so najstnice lahka tarča. Uradniki preiskujejo trditve sorodnika žrtve, potem ko so sorodniki ene izmed žrtev stopili v stik z oblastmi. Viri iz socialnih služb pa so povedali, da je večerni čas v tem mestu nevaren zaradi možnosti spolnega izkoriščanja otrok.

Tiskovni predstavnik policije je potrdil, da se preiskave nadaljujejo, vendar se mu ne zdi primerno komentirati trenutne policijske preiskave. “Na splošno pa tesno sodelujemo s partnerji, da bi rešili izziv spolnega izkoriščanja v Glasgowu. V mestnem odboru za zaščito otrok se prednostno posvečajo spolnemu izkoriščanju otrok in podatke redno posredujejo agencijam,” je dejal.

Žrtve imajo oprane možgane
Ena od žrtev, 17-letno dekle, je bila sprejeta v hišo zaradi spolnega odnosa z več moškimi, vendar trdi, da je fant, ki jo je pripeljal, njen fant, ki ga je spoznala pri 15 letih na omenjenem območju “four corners”. Njen sorodnik, katerega ime je zaradi varnosti skrito pred očmi javnosti, trdi: “Ne gre samo zanjo, temveč tudi za druga dekleta. Moja sorodnica ima oprane možgane in misli, da je to njen fant, ter noče povedati, kaj se je v resnici zgodilo. To je res najhujša nočna mora, vendar se to na veliko dogaja v Glasgowu. Zdi se, da nihče ne počne ničesar, da bi to ustavil. Vsa dekleta so namreč prepričana, da so ti moški njihovi fantje.”

D. Š.