fbpx

Na Švedskem prijeli še eno posiljevalsko migrantsko bando! Posiljevalci pogosto nekaznovani – dobijo celo “drugo priložnost”!?

Nasilje se z ulic širi v šole, požiganje avtomobilov na Ševedskem. (Foto: twitter)

V dveh policijskih operacijah v zvezi s primeri posilstev je bilo aretiranih skupno sedem afganistanskih migrantov in en švedski državljan, pri čemer je bil eden od osumljenih Afganistancev že dvakrat obsojen za spolni napad, a še vedno delal za dobrodelno organizacijo za vključevanje migrantov! Njegova šefinja je izjavila, da si vsakdo zasluži drugo priložnost! Ta njena “druga priložnost” pa je nekaj švedskih deklet drago stala –  bile so namreč brutalno posiljene, ker kriminalnega migranta niso pravočasno strpali v zapor in izgnali!

Prve aretacije so bile izvedene sredi prejšnjega meseca, junija pa je policija aretirala številne dodatne osumljence. Aretirani migranti so bili stari od 20 do 26 let, večina jih je živela v Östersundu na Švedskem, poroča spletni časopis Nyheter Idag.

Policija domneva, da so se spolni napadi zgodili med prvim in drugim tednom v maju, čeprav se je policija vzdržala objave vseh podrobnosti primera za javnost. Vendar pa je nekaj podrobnosti o enem izmed osumljencev le prišlo na svetlobo.

Očitno je bil eden izmed moških, ki so bili aretirani, že dvakrat obsojen za spolni napad – enkrat v letu 2014 in spet v letu 2015 -, medtem ko naj bi bil drug moški zaposlen pri prosilcu za azil, ki je bil vključen v dobrodelno organizacijo po imenu Hej främling ali “Pozdravljen, tujec” , ki ga je pozneje, po novici o aretaciji, odpustila .

Dobrodelna organizacija je v nedavno objavljeni izjavi o aretaciji njihovega nekdanjega delavca povedala: “Ničelna toleranca do nasilja, nič strpnosti glede kaznivih dejanj, glede tega ne popuščamo.” Dobrodelna organizacija se opisuje kot organizacija, ki si prizadeva za integracijo novi prišlekov, združuje pa Švede in migrantske prosilce za azil, da sodelujejo v različnih zunanjih in športnih dejavnostih. Vodja dobrodelne organizacije Maria Svensson Wiklander je omenila, da se zavedajo, da je bil prejšnji delavec že prej obsojen za kaznivo dejanje, pred zadnjo aretacijo, vendar je vztrajala: “Vsakdo je vreden priložnosti. To je tudi tveganje, ki ga prevzamemo v našem poslu, da vsak dobi drugo priložnost, da se izognemo kriminalu in zlorabi.” 

Žal pa je zaradi njene “druge priložnosti” veliko švedskih deklet doživelo posilstva in s tem hude doživljenjske rane.

Po poročilu švedskega časopisa Aftonbladet prejšnji mesec je velika večina posameznikov, ki so bili obsojeni zaradi skupinskega posilstva na Švedskem, priseljencev. Dejstvo je, da glavne politične stranke na Švedskem niso sprejele pomembnih ukrepov v zvezi s problemom  migrantske kulture posilstev, kar je povzročilo povečanje podpore ljudstva Švedskim demokratom.

Na švedskih splošnih volitvah leta 2018 so Švedski demokrati pridobili 17,5 odstotka glasov in si zagotovili 62 sedežev v parlamentu ter so zdaj tretja največja stranka v državi.

M. V.