Na Švedskem prijeli še eno posiljevalsko migrantsko bando! Posiljevalci pogosto nekaznovani – dobijo celo “drugo priložnost”!?

Nasilje se z ulic širi v šole, požiganje avtomobilov na Ševedskem. (Foto: twitter)

V dveh policijskih operacijah v zvezi s primeri posilstev je bilo aretiranih skupno sedem afganistanskih migrantov in en švedski državljan, pri čemer je bil eden od osumljenih Afganistancev že dvakrat obsojen za spolni napad, a še vedno delal za dobrodelno organizacijo za vključevanje migrantov! Njegova šefinja je izjavila, da si vsakdo zasluži drugo priložnost! Ta njena “druga priložnost” pa je nekaj švedskih deklet drago stala –  bile so namreč brutalno posiljene, ker kriminalnega migranta niso pravočasno strpali v zapor in izgnali!

Prve aretacije so bile izvedene sredi prejšnjega meseca, junija pa je policija aretirala številne dodatne osumljence. Aretirani migranti so bili stari od 20 do 26 let, večina jih je živela v Östersundu na Švedskem, poroča spletni časopis Nyheter Idag.

Policija domneva, da so se spolni napadi zgodili med prvim in drugim tednom v maju, čeprav se je policija vzdržala objave vseh podrobnosti primera za javnost. Vendar pa je nekaj podrobnosti o enem izmed osumljencev le prišlo na svetlobo.

Očitno je bil eden izmed moških, ki so bili aretirani, že dvakrat obsojen za spolni napad – enkrat v letu 2014 in spet v letu 2015 -, medtem ko naj bi bil drug moški zaposlen pri prosilcu za azil, ki je bil vključen v dobrodelno organizacijo po imenu Hej främling ali “Pozdravljen, tujec” , ki ga je pozneje, po novici o aretaciji, odpustila .

Dobrodelna organizacija je v nedavno objavljeni izjavi o aretaciji njihovega nekdanjega delavca povedala: “Ničelna toleranca do nasilja, nič strpnosti glede kaznivih dejanj, glede tega ne popuščamo.” Dobrodelna organizacija se opisuje kot organizacija, ki si prizadeva za integracijo novi prišlekov, združuje pa Švede in migrantske prosilce za azil, da sodelujejo v različnih zunanjih in športnih dejavnostih. Vodja dobrodelne organizacije Maria Svensson Wiklander je omenila, da se zavedajo, da je bil prejšnji delavec že prej obsojen za kaznivo dejanje, pred zadnjo aretacijo, vendar je vztrajala: “Vsakdo je vreden priložnosti. To je tudi tveganje, ki ga prevzamemo v našem poslu, da vsak dobi drugo priložnost, da se izognemo kriminalu in zlorabi.” 

Žal pa je zaradi njene “druge priložnosti” veliko švedskih deklet doživelo posilstva in s tem hude doživljenjske rane.

Po poročilu švedskega časopisa Aftonbladet prejšnji mesec je velika večina posameznikov, ki so bili obsojeni zaradi skupinskega posilstva na Švedskem, priseljencev. Dejstvo je, da glavne politične stranke na Švedskem niso sprejele pomembnih ukrepov v zvezi s problemom  migrantske kulture posilstev, kar je povzročilo povečanje podpore ljudstva Švedskim demokratom.

Na švedskih splošnih volitvah leta 2018 so Švedski demokrati pridobili 17,5 odstotka glasov in si zagotovili 62 sedežev v parlamentu ter so zdaj tretja največja stranka v državi.

M. V.

 • matjazr7

  Čeprav so Švedski demokrati pridobili 17,5 odstotka glasov, je očitno še vedno 82,5% Švedov za to, da je bolje, da se jih skupinsko posili, kot da pridejo Švedski demokrati na oblast. Podobno kot pri nas s stranko, ki vse volitve zmaguje …

 • pajot

  daj Bog,da bi bila ti, Wiklanderca, druga priložnost za pohotnega Afganistanca

 • šmentanamuha

  Lahko noč,Švedska!

 • Felikss_AH

  PRAVI Wiklander-jeva – “Vsakdo je vreden priložnosti. To je tudi tveganje, ki ga prevzamemo v
  našem poslu, da vsak (POSILJEVALEC) dobi drugo priložnost (za še eno posilstvo), da se izognemo kriminalu in zlorabi.” – – Babura je usekana do daske… trpi od zdaj že legendarnega Švedistanskega “klitoritisa”

 • Olga101

  Upam, da bodo tisti z “drugo priložnostjo” zmešano babo posilili, da se ji bodo možgani iz riti preselili v glavo!

 • Vlado77

  Posilstvo je kaznivo dejanje- ok. Rop, umor poskus umora enako. A ti dobijo drigo priložnost?? A so ti tipi normalni? Namreč ko daš poslijevalcu še posebej muslimanu drugo priložnost si enostavno kriv za vsako naslednje posilstvo,ki ga ta tip stori v novi priložnosti. Kaj o tem meni žrtev, ko zve da jo je posilil povratnik, ki mu je neka “dobrodelna organizacija dala še eno priloćnost za posilstvo- in ugotovi, da je žrtev te zablode ona sama. A voli take? Zgodilo se je že, da so posiljene oprostile musl.posiljevalcu , ker ga razumejo??? Ima taka oseba vse na mestu. Med temi so take ,ki celo pomagajo njim samim- posiljevalcem. Švedska družba je na robu izumrtja

  • McBobo

   Iz kje pa izhaja Stockholmski sindrom?

 • Dario Lupič

  Janša je tudi Urško posilil, pa še hodi naokoli…

  • McBobo

   Tebe je tudi življenje posililo v glavo.

  • Steiermark

   Ne lupetaj, lupić, ti imaš pa posledice posilstva pedofila tita, v svoji prazni glavi!

 • šmentanamuha

  Feminizem se je spremenil v katastrofo te civilizacije.

 • tramal

  Vsak ki pomaga divjaku ,ga je potrebno izgnati z divjakom vred.

 • bojan

  priložnost v drugo je vrjetno priložnost še za eno posiljevanje po tem pa siguren nobelova

 • Svoboda

  Maria tebe je treba ornk posilt spredaj i zadaj i vso faimiljo ce je treba pol me zanima kaj bos rekla picka ti matrna levicarska veleizdajalka si