fbpx

Na Švedskem zopet nemirno: Sto zamaskiranih migrantov napadlo policijo

Foto: epa

Švedsko policijo je v kraju Trollhattan napadlo približno sto zamaskiranih migrantov, oboroženih s palicami in kiji, medtem ko je v predmestju Kronogarden potekal protest.

Zamaskirani migranti, med katerimi je bila večina mladih, so se že drugo noč zapored spopadali s policisti in pri tem napadli policijska vozila, le eni osebi pa so zaradi nasilništva odvzeli prostost. Protesti so se sprevrgli v nasilništvo po tistem, ko je več mladostnikov poskušalo zažgati gumo sredi ulice, vendar so varnostne sile pravočasno ustavile njihove namene, nato pa so migranti napadli dve uradni osebi in vanje metali kamenje.

Tiskovni predstavnik policije je povedal, da so bili mladostniki somalijski migranti, protestirati pa so začeli, ko so socialne službe vzele otroke nekaterim staršem, saj je bilo ugotovljeno, da so bili nekateri otroci psihično in fizično zlorabljeni.

Foto: epa

Število nevarnih območij naraslo za 50 odstotkov v dveh letih
Eden od prebivalcev mesta je priznal, da so migranti metali kamenje v policijska vozila. “Malo sem prestrašen, res so hude razmere. Ponoči ne morem spati, danes sem spal le tri ure,” je pojasnil. Napadi migrantov na policijo so v zadnjih letih na Švedskem močno narasli, po uradnih podatkih pa se je število območij, ki jih povsem nadzorujejo migranti in niso varna za ostale Švede, naraslo za 50 odstotkov v zadnjih dveh letih, piše Aftonbladet.

C. Š.