fbpx

Na ukrajinskih ulicah kot v vojnem stanju: 20-letna hči multimilijarderja povzročila nesrečo, v kateri je umrlo šest ljudi

Foto: Twitter/Facebook

Iz drugega največjega ukrajinskega mesta Harkov poročajo o razmerah, ki spominjajo na vojno stanje. Te so nastale po tem, ko je 20-letna hči tamkajšnjega bogataša prevozila rdečo luč, se zaletela v nasproti vozeči avto in pri tem povzročila smrtne žrtve. 

Nesrečo je povzročila 20-letna Aljona Zajceva, hči ukrajinskega bogataša, ki je s svojim lexusom prevozila rdečo luč na semaforju in se zaletela v touareg. Silni udarec je povzročil, da se je njen avtomobil obrnil in pristal med pešci, kjer jih je šest umrlo, med njimi je bila tudi komaj 15-letna šolarka. Po nesreči sta na kraj nesreče nemudoma pripeljala dva džipa z oboroženimi varnostniki, ki so Zajcevo zaščitili pred jezno množico, ki je bila priča trčenju. Eden izmed očividcev je povedal, da je kraj nesreče spominjal na vojno območje.

Foto: Facebook

Grozi ji do deset let zaporne kazni
Hči multimilijarderja Vasilija Zajceva v nesreči ni bila poškodovana, a ji je policija odredila tridnevni pripor. Med hudo ranjenimi je bila tudi ženska v sedmem mesecu nosečnosti in ni še znano, ali je plod poškodovan. Zajcevi grozi do deset let zaporne kazni, mnogi Ukrajinci pa se bojijo, da se bo izvlekla zaradi vplivnega očeta, ki je med drugim tudi lastnik energetskega podjetja.

Foto: Facebook

Povzročiteljica nesreče naj ne bi bila vinjena
Policija je potrdila, da 20-letnica v času nesreče ni bila pod vplivom alkohola, znano pa je, da je 49-letni Gennady Dronov, v katerega se je zaletela, prevozil semafor, na katerem je bila prižgana zelena luč.

H. M.