fbpx

Nad Severno Korejo že poleteli ameriški bombniki

Ameriški bombnik B-1B. (Foto: epa)

Ameriške zračne sile so severnokorejskemu diktatorju poslale jasno sporočilo s preletom bombnikov B-1B prek severnokorejskega morja. V medijih se že pojavljajo špekulacije, da je svet pred novo vojno. Donald Trump se je danes na Twitterju odzval na besede severnokorejskega zunanjega ministra in izjavil: “Če on predstavlja misli “malega raketnega človečka”, potem ne bodo več dolgo obstajali!” 

Napetosti med Severno Korejo in preostalim zahodnim svetom se po včerajšnjem že sedmem jedrskem poskusu, ki je bil tako silovit, da so kitajski seizmologi zaznali potres z magnitudo 3,4 po Richterjevi lestvici, stopnjujejo.

Trump napovedal popolno uničenje komunistične trdnjave
Kmalu zatem so nad severnokorejskim vzhodnim ozemljem poletela ameriški bombniki, za katere so v Pentagonu dejali, da tako daleč v Severno Korejo niso poleteli še nikoli v 21. stoletju. “Misija je prikaz jasnega sporočila predsednika Trumpa, da ima predsednik veliko vojaških možnosti, da premaga kakršnokoli grožnjo,” je dejala tiskovna predstavnica Pentagona Dana White in dodala, da so kadarkoli pripravljeni s polno vojaško močjo braniti ZDA in njihove zaveznike.

Foto: STA

Bombniki B-1B so poleteli iz ameriškega oporišča Guam, spremljali pa so jih lovci F-15C, ki so prileteli iz oporišča Okinava na Japonskem. Predsednik ZDA je v torek na zasedanju združenih narodov napovedal popolno uničenje Severne Koreje, če bodo še naprej provocirali z orožjem in besedami.

C. Š.