Najbolj iskani terorist in zdravnik, na katerega je svet pozabil

Osama Bin Laden (foto: epa).

Mineva 5 let od smrti vodje Al Kaide Osame bin Ladna, odgovornega za napade 11. septembra. Kljub njegovi smrti strokovnjaki opozarjajo, da Al Kaida ostaja resna grožnja in nevarnost za svet. To je dokazala z lanskoletnim pokolom v Charlie Hebdo v Parizu in valom streljanja v zahodni Afriki.

Umor najbolj iskanega terorista v tistem času, Osame Bin Ladna, je pomenil preobrat v vojni proti terorizmu. Al Kaida je takrat utrpela veliko škodo, ujetih in ubitih je bilo mnogo njenih borcev in aktivistov. Na Bin Ladnovo mesto pa je stopil Ayman al-Zawahiri.

Islamska država kot alternativa Al Kaidi
Po zasegu velikega dela Iraka in Sirije leta 2014 je iraška veja Al Kaide razglasila islamski “kalifat”. Nastala je Islamska država. Tej se je pridružilo na tisoče džihadistov, ki so prevzeli odgovornost za napade v Bruslju, Parizu, Tuniziji , Turčiji, Libanonu, Jemnu, Savdski Arabiji in Egiptu.

Medtem ko je Al Kaida postala na svetovnih omrežjih skoraj nevidna, pa je Islamska država pri uporabi novih tehnologij še posebno učinkovita, poroča AFP.

Zdravnik Afridi še vedno v zaporu
Pri uboju Osame Bin Ladna, ki se je z ženo in otroki skrival na posestvu v Abotabadu, je imel pomembno vlogo zdravnik Šakil Afridi. Ta je v sodelovanju s Cio izvajal lažno kampanjo za cepljenje in zbiral vzorce DNK pri družini Osame bin Ladna. Vendar je Shakil Afridi še danes v zaporu, pakistansko sodišče ga je obsodilo na 23 let zapora. Na Šakila Afridija je svet pozabil. Njegovi sorodniki in odvetnik pozivajo ZDA, naj skupaj s pakistansko vlado doseže, da ga izpustijo.

N. K., A. J.

 • FORT WORTH

  Osama,najvecji klown kar sem jih kdaj videl.
  Bil je mnenja,da bo zavladal svetu. :-)))))

  • xtc

   FIGOVEC;PA šnopc iz datljev in vizije rasejo kot mušnice po dežju:

 • rubec

  Osama si je dolge pakistanske noči najraje krajšal z soft porniči. Najljubši mu je bil tisti francoski, Koza Emmanuelle.

  • xtc

   In to ona s stalnim štiri krat štiri pogonom all terrain:

 • dob

  tegale ne bi sanjal brez rokavic

 • xtc

  RUBEC A SEM TI ŽE REKEL ;DA JEPUSTA KONC IN BURKINI PREPOVEDAN TI PA ŠE KAR USTRAJAŠ;SEDAJ SI SI PA ŠE TURBAN POVEZNIL NA GLVO KOKTA?

 • Ph4nt0m

  “Mineva 5 let od smrti vodje Al Kaide Osame bin Ladna, ODGOVORNEGA ZA NAPADE 11. septembra.”

  A lahko končno nehate ponavljati te laži no…že večkrat smo šli čez ta false flag, da je dokazano za tem banksterska mafija preko FBI, CIA, NSA, SEC, da 2 letali fizikalno ne moreta zrušiti 3 stolpnic iz jekla, ker kerozin ne doseže dovolj visoke temperature. Bivši general NATA Wesley Clark nato potrdi invazijo na 7 držav brez razloga:

  About ten days after 9/11, I went through the Pentagon and I saw Secretary Rumsfeld and Deputy Secretary Wolfowitz. I went downstairs just to say hello to some of the people on the Joint Staff who used to work for me, and one of the generals called me in. He said, “Sir, you’ve got to come in and talk to me a second.” I said, “Well, you’re too busy.” He said, “No, no.” He says, “We’ve made the decision we’re going to war with Iraq.” This was on or about the 20th of September. I said, “We’re going to war with Iraq? Why?” He said, “I don’t know.” He said, “I guess they don’t know what else to do.” So I said, “Well, did they find some information connecting Saddam to al-Qaeda?” He said, “No, no.” He says, “There’s nothing new that way. They just made the decision to go to war with Iraq.” He said, “I guess it’s like we don’t know what to do about terrorists, but we’ve got a good military and we can take down governments.” And he said, “I guess if the only tool you have is a hammer, every problem has to look like a nail.”

  So I came back to see him a few weeks later, and by that time we were bombing in Afghanistan. I said, “Are we still going to war with Iraq?” And he said, “Oh, it’s worse than that.” He reached over on his desk. He picked up a piece of paper. And he said, “I just got this down from upstairs” — meaning the Secretary of Defense’s office — “today.” And he said, “This is a memo that describes how we’re going to take out seven countries in five years, starting with Iraq, and then Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and, finishing off, Iran.”

  • JohnSmith

   malce so se jim načrti pokvarili, ker se je začel folk prebujat, malce so podcenili Rusijo, ki tudi ni stala križem rok…ampak v končnem cilju vse za širitev zion-IZRAELA, ki je edini ki je imel od vsega tega korist in pa seveda Ameriški Vojaško-Industrijski kompleks (military industrial complex)

   • Ph4nt0m

    Najbolj mi je žalostno da se mediji še zmeraj ukvarjajo z raznimi lutkami a la Bin Laden, Bush, Merkel, Obama, zakonca Clinton, nihče pa ne raziskuje ozadja. Dobro, za mainstream medije še razumem, ker so plačani da prikrivajo in preusmerjajo pozornost, ampak pričakoval sem da se bo NovaTV bolj poglobila…kaže da ne

    • JohnSmith

     vedno bolj vidim, da NovaTV sledi glavni čredi, skušajo malce stopiti s poti, a ne povsem. Prave svobodne medije je potrebno iskati na YouTube in novičarskih straneh. Predvsem je to medij SDS ki ima glavno nalogo povoziti levico, za kaj durgega niso preveč zanimani.

    • Iza Demos

     Jaz tudi,pa nič od tega. Cilj Nove 24Tv ni resnica ampak malikovanje SDS.
     Škoda.

 • JohnSmith

  NOVINARJI prosim da začnete uporabljati besedo “DOMNEVNI”…kot naprimer ” domnevni krivec za napade”,”domnevni terorist”, sigurno pa je družinski prijatelj Bushevih!

  On je samo obraz, ki si so se ga izmislili, da imajo nekoga za kriviti!
  Več kot 70% ljudi se povsem prepričanih da za vsem sranjem leta 2001 stojijo CIA,MOSSA,Savdska Arabija in glavno besedo je imela Bela Hiša za njo pa vsi NWO Židovski Bančniki in BILDERBERG Group!

  • rubec

   Moja baba je noseča. Domnevno spet z Bilderbergom.

   • tomven

    Moja tudi. Domnevno z mano… vem pa ne.

   • fmg9

    Spet? Lej, stari… Mogoče bi se bilo dobro pogovorit ob kakšnem piru, pa to…

   • Peter

    Ja, on bilda u fitnessu, ti pa za šankom, no.

 • baldeagle

  DevGru so z odliko opravili svoje delo in terorista počili direktno v sredino čela. Bojim se le, da se je nekaj morskih rib zastrupilo, ko so žrle njegovo pokvarjeno in zastrupljeno meso.
  Tudi za Slovenijo nebi bilo slabo, če bi se skupina DevGru malo sprehodila po njej in odstranila nekaj rdečih uzurpatorjev te podalpske deželice.

  • fmg9

   +++++++++++
   (Jap, je bil dober kill.)

 • Osti jarej

  ..morda je pa v venezueli….saj so mengeleja tudi tja spravili…