fbpx

Najljubši bin Ladnov sin muslimane poziva k maščevanju svojega očeta

Hamza bin Laden (Foto: youtube)

Sin zloglasnega Osame bin Ladna poziva muslimane, da se maščujejo za očetovo smrt. Najbolj iskanega terorista vseh časov je leta 2011 ubila ameriška vojska.

“Pozivam muslimane, da se pridružijo maščevanju Američanom za smrt mojega očeta Osame bin Ladna, posebej tistim, ki so sodelovali v tem grozljivem dejanju,” je izjavil Hamza bin Laden po poročanju Long War Journal. Dodal je: “Pridružite se v vstaji proti zatiranju in tiraniji, ki jo izvajajo ameriški agenti. Začnimo z oboroženo vstajo, da jih premagamo in vzpostavimo šeriatsko pravo in začnimo z revolucijo.”

Za smrt svojega očeta se skuša maščevati že dlje časa
Medijsko krilo Al-Kaide As-Sahab je domnevno razširilo Hamzejev poziv vstaje skupaj z angleškimi podnapisi. Hamza je že večkrat izrazil željo, da se maščuje Združenim državam Amerike. Tudi zdaj poziva džihadiste, naj napadejo.

V intervjuju za CBS news je nekdanji FBI agent Ali Soufan citiral Hamza v njegovem zvočnem sporočilu: “Američani, mi prihajamo in to boste občutili. Maščevali se bomo za to, kar ste storili mojemu očetu. “

Analitiki in strokovnjaki verjamejo, da bo Hamza bodoči vodja Al-Kaide, ki je”najmočnejša” v vojno opustošeni Siriji. Združene države so že določile Hamzo kot “globalnega terorista”.

D. Š.