fbpx

Najprej se je z njim dogovoril za zmenek, nato pa ga ubil in pojedel njegove testise

25-letni umorjeni evin Bacon in 53-letni morilec kanibal Mark Latunski (foto: Facebook)

53-letnik iz Michigana (ZDA) je priznal, da je leta 2019 ubil 25-letnega moškega, ki ga je spoznal prek aplikacije za zmenke. Zvabil ga je v svoj dom, umoril in pojedel njegove dele telesa, vključno z njegovimi modi.

Grozljiva zgodba iz ZDA, o kateri so se razpisali vsi ameriški mediji, govori o priznanju krivde 53-letnega Marka Latunskega, ki je pred nekaj dnevi na ameriškem sodišču priznal umor iz leta 2019. Priznal je, da je ubil 25-letnega frizerja Kevina Bacona, potem ko ga je decembra 2019 prek aplikacije za zmenke zvabil v svoj dom. Latunski je priznal krivdo za pohabljanje telesa in odkriti umor, ki obsega umor prve in druge stopnje. Baconovo pohabljeno truplo so našli na podstrešju Latunskega, detektiv pa je za CNN povedal,  da je bilo prizorišče zločina na domu Marka Latunskega najstrašnejše, kar jih je videl v svoji karieri.

Latunski je po poročanju FoxNews priznal, da je Bacona spoznal prek aplikacije Grindr, znane predvsem za spoznavanje gejev, biseksualcev in transspolnih moških. Spoznavanje se je nadaljevalo v domu Latunskega, kjer je Bacona brutalno zabodel v hrbet, ga razkosal, dele njegovega trupla pa odnesel v kuhinjo, kjer jih je pojedel. Policiji naj bi tudi priznal, da je odrezal Baconove testise in jih zaužil. Baconovo truplo z odstranjenimi deli, prerezanim grlom in vrvjo, privezano okoli njegovih gležnjev, so policisti našli viseti s stropa kleti Latunskega.

Latunski je bil na sojenju precej zadržan, stoičen in apatičen, odgovarjal pa je kratko.(Foto: posnetek zaslona)

Tožilec zahteva dosmrtno kazen brez možnosti pogojne kazni
Po poročanju lokalnih medijev je Baconov oče povedal, da je bil Kevin dober otrok in da si tega ni zaslužil, da pa ga pomirja dejstvo, da njegovi družini ne bo treba iti skozi boleče in dolgotrajno sojenje. Vsekakor si želi, da bo pravici zadoščeno in da bo Latunski dobil najhujšo obsodbo, medtem ko se kanibalova odvetnica želi sklicevati na “neprištevnost” Latunskega. Okrožni tožilec Scott Koerner je za CNN povedal, da je bil Latunski na sojenju precej zadržan, stoičen in apatičen, odgovarjal pa je kratko. Koerner verjame, da ima močan razlog za umor prve stopnje, ki zahteva dosmrtno smrt brez pogojne kazni. Poudarja, da Latunskemu zaradi vseh dokazov nikoli ni ponudil sporazuma o priznanju krivde.

Latunskega čaka še eno zaslišanje na sodišču 18. oktobra, ko bo odločeno, ali je kriv umora prve ali druge stopnje. V Michiganu, ki je leta 1847 kot prva vlada v angleško govorečem svetu prepovedala smrtno kazen, mu grozi dosmrtna kazen.

Ana Horvat