fbpx

Najstnik iz Floride je pred umorom 13-letnega prijatelja bral Koran, kar mu je dalo pogum za njegovo dejanje

Foto:iStock

17-letni Corey Johnson je obtožen umora in napada še dveh z nožem. Na vprašanje, zakaj je to storil, je dejal: “Zaradi moje muslimanske vere”.

Lokalni mediji poročajo, da se bo Johnson soočil z obtožbami za umor prve stopnje, potem ko so policisti v ponedeljek v Palm Beach Gardens našli mrtvega 13-letnega Jovannija Branda. Mati Elaine Simon in njen 13-letni sin Dane Bancroft, ki so ju prav tako našli, pa sta utrpela hude vbodne rane.

Po besedah ​​lokalne policije je Johnson prespal pri prijatelju in medtem ko so drugi spali, se je okoli četrte ure zjutraj odločil za napad. Johnson se je odločil, da ubije Elaine, Danea in Jovannija v spanju. Mati je slišala, da je “Jovanni stokal in je šla v zgornje nadstropje preverit, kaj se dogaja”, je povedala. Ko je prišla do vrha stopnišča, je nanjo skočil Johnson z nožem in jo začel zabadati.

Obtoženi 17-letni Corey Johnson (foto: youtube)

Napad naj bi izvedel zato, ker je 13-letnik oboževal slavne kot bogove, kar je užalilo njegovo muslimansko vero, medtem ko se je Bancroft “norčeval” iz njegovih verskih prepričanj. V svoji izjavi je Johnson povedal, “da je zabodel svoje žrtve zaradi svoje muslimanske veroizpovedi in da je pred napadom bral Koran, kar mu je dalo pogum, da izpolni svoje namere”, poročajo v Breitbart News.

Johnson je trenutno pridržan v centru za mladoletnike; sodišče se bo kmalu odločilo, ali mu bodo sodili kot odrasli osebi ali kot mladoletniku.

A. G.