fbpx

Namesto ob možu se je zbudila ovdovela in v modricah

Kurt in Melissa Cochran (foto: epa)

Melissa in Kurt Cochran sta bila ob priložnosti praznovanja 25-letnice poroke na potovanju v Londonu, ko je vanju z avtomobilom zapeljal terorist Khalid Masood. Melissa se je zbudila v bolnišnici s številnimi zlomi in v modricah, njen mož pa je bil v napadu umorjen. 

Melissa Cochran je zahvaljujoč ljubezni in prijaznost bližnjih iz dneva v dan močnejša, potem ko je v terorističnem napadu v Londonu utrpela številne telesne poškodbe. Njen mož ni imel te sreče in je v napadu umrl. Udarec avtomobila, v katerem je bil Khalid Masood, je bil tako močan, da ga je odbilo v betonski podhod, medtem ko je Melissa končala z zlomljeno nogo in razbito glavo.

Prve fotografije iz bolnišnice so razkrile njeno okrevanje, prav tako pa je opazen njen nasmeh na obrazu, ko ima ob sebi družino in prijatelje. Njen brat je na družbenem omrežju zapisal, da je izjemno hvaležna za ljubezen in prijaznost. “Najtežji trenutki vsega so ob zavedanju, da med nami ni več Kurta, ki ga izjemno pogrešamo. Bil je odlična osebnost, ki je imel rad vse ljudi in je želel narediti boljši svet.”

Namesto romantičnega potovanja sta se znašla sredi tragedije
Melissa in Kurt iz Utaha, ZDA, sta bila na potovanju po Evropi, ki sta jo izbrala za praznovanje 25-letnice poroke. Na tragični dan, ko je kot strela z jasnega udaril islamski skrajnež Masood, sta bila zadnji dan na ogledu angleške prestolnice. V Veliko Britanijo sta vstopila 3. marca, imela pa sta namen obiskati še Škotsko, Irsko, Belgijo, Nizozemsko in Nemčijo. Družinski člani so zavrnili kakršnokoli obsojanje terorista Masooda, saj ne želijo širiti negativnih čustev do nikogar. “Kurtovo življenje je primer osredotočanja zgolj na pozitivno plat življenja,” so dejali njegovi bližnji.

Člani družine Cochran (foto: epa).

Terorist iz Westminstra Khalid Masood je po poročanju Daily Maila včeraj umrl v bolnišnici zaradi posledic strelne rane. V napadu so umrli štirje ljudje, več kot 35 pa je bilo ranjenih.

C. Š.