fbpx

Namesto s kongresniki na kosilo z brezdomci

(Getty Images)

Američani se bodo še dolgo spominjali številnih spontanih trenutkov, ki so jim bili priča med papeževim obiskom. Med vožnjo se je papež ustavil da je poljubil in blagoslovil invalidnega dečka, namesto kosila s kongresniki pa se je pri kosilu raje pridružil brezdomcem v zavetišču.

WASHINGTON, DC - 24. SEPTEMBER:  Papež Frančišek je nagovoril kongresnike (Mark Wilson/Getty Images)

Papež je v Washingtonu nagovoril kongresnike (Foto: Getty Images)

Papež Frančišek je bil 22.-27. septembra na svojem prvem obisku v ZDA. Svoj obisk je pričel v mestu Washington, nato pa je obiskal še New York in Philadelphijo.

Nepričakovane geste
V četrtek 24. septembra je papež Frančišek prekinil svoj nagovor v katedrali Sv. Patrika v New Yorku, da je izrazil svoje sočutje ob tragičnem stampedu, ki je tistega dne v Meki zahteval stotine žrtev.

(Chip Somodevilla/Getty Images)

Papež pozdravljal množice (Foto: Getty Images)

Papež je ustavil svojega Fiat-a, da je poljubil in blagoslovil desetletnega dečka Michaela priklenjenega na invalidski voziček. Fantova družina je ob nepričakovani gesti ostala brez besed, mama je skozi solze sreče lahko izustila le »hvala«.

Papežev tih protest proti Obamacare
Papež je v sredo 23. septembra s svojim nenačrtovanim obiskom nun  iz rednovne skupnosti »Little Sisters of the Poor« pokazal svojo podporo boju proti . Katoliške ustanove so namreč pod Obamacare prisiljene, da plačujejo za zdravstvene storitve, ki vključujejo tudi splav, kar je v nasprotju z njihovo versko svobodo.

Nekaj utrinkov s papeževega obiska v ZDA si lahko ogledate tudi tukaj.

N. M.