fbpx

Napad na kontroverznega svetovalca Dinama v BiH: Zdravko Mamić ustreljen v nogo

Zdravko Mamić (Foto: STA)

Svetovalec zagrebškega nogometnega kluba Dinamo Zdravko Mamić je bil danes ustreljen v nogo. V Tomislavgradu na jugozahodu Bosne in Hercegovine je nanj streljal za zdaj še neznani napadalec, poročajo hrvaški mediji. Zdravniki v Tomislavgradu so dejali, da Mamić ni v smrtni nevarnosti.

Na Mamića so streljali v dopoldanskih urah, ranjen pa je bil v spodnji del noge. Prepeljali so ga v zdravstveni dom v Tomislavgradu, kjer so mu oskrbeli rano. Hrvaški mediji še poročajo, da ni v smrtni nevarnosti. Policija pa trenutno še išče dve osebi, ki naj bi pobegnili s kraja zločina.

Foto: STA.

Šel je na očetov grob
To pa ni bil prvi napad na Mamića, proti kateremu sicer v Osijeku poteka sojenje zaradi domnevnih finančnih malverzacij in utaje davkov. Prvič je bil napaden že marca 2014 na splitskem nogometnem stadionu Poljud, zatem pa še pred splitskim sodiščem, kjer so nanj in na njegovega odvetnika metali dimne bombe, bakle in steklenice. Prav tako naj bi na začetku junija mimoidoči v Bolu na Braču udaril Mamića v glavo, ta pa je nato padel v morje in utrpel hude poškodbe glave.

V nogometnem klubu Dinamo so potrdili, da je Mamić potoval v Tomislavgrad zaradi obletnice smrti svojega očeta. V sporočilu za javnost se še zapisali, da pričakujejo, da bodo pristojne institucije v novem primeru napada na njihovega svetovalca “končno” ukrepale v skladu z zakonodajo.

U. V., STA