fbpx

Napad z motorno žago: Policija po mednarodnem pregonu prijela napadalca

Franz Wrousis.

Švicarska policija je po obsežnem mednarodnem pregonu končno prijela moškega, ki je z motorno žago vdrl v prostore švicarske zdravstvene zavarovalnice CSS in pri tem ranil dve osebi, eno huje. Motiv za napad še ni znan, pri CSS pa so potrdili, da je bil napadalec njihova stranka. Petdesetletnega Franza Wrousisa je policija prijela v srednjeveškem mestu Thalwil, približno 60 km od nemške meje, potem ko je pobegnil s kraja zločina v mestu Schaffhausen.

Franz Wrousis je stari znanec policije, z obsežno policijsko kartoteko. Znanci ga opisujejo kot duševno neuravnovešenega in zadržanega moškega, ki je živel samotarsko življenje v gozdovih. “Izgledal je kot shizofrenik, ampak nismo mislili, da bo tako hudo. Nismo ga videli kot grožnjo ali kaj podobnega,” je za Reuters povedal moški Samuel.

Dogodka policija ne obravnava kot teroristično dejanje, a vseeno je prišlo do obsežnega mednarodnega lova za osumljencem, predvsem zaradi bojazni, da bi Wrousis pobegnil v Nemčijo. Nemška policija je na območje nemško-švicarske meje poslala tudi helikopter. Izdan je bil mednarodni priporni nalog. Na novinarski konferenci so predstavniki policije sporočili, da je imel napadalec v času aretacije pri sebi dva nabita samostrela  in dve naostreni leseni letvi, a se policiji ni upiral. Motorne žage policija še ni našla, še poroča Russia Today.

U. V.