fbpx

Napadi na pakistansko univerzo: Več kot 20 mrtvih, spopadi končani

Peshawar. Foto: epa

V napadu na univerzo v bližini pakistanskega mesta Pešavar na severozahodu države je bilo ubitih najmanj 21 ljudi. Spopadi med varnostnimi silami in napadalci, ki naj bi jih bilo vsaj šest, so končani. Odgovornost za napad so prevzeli pakistanski talibani.

Peshawar. Foto: epa

Peshawar. Foto: epa

“Pred mano je pet trupel. Vsa imajo strelne rane,” je za AFP dejal predstavnik varnostnih sil Bilal Faizi. Ob tem ni pojasnil, ali so med mrtvimi tudi napadalci, poroča STA.

Oboroženi napadalci so danes vdrli na univerzo v bližini pakistanskega mesta Pešavar na severozahodu države. Po poročanju pakistanskih medijev, ki jih povzemajo tuje tiskovne agencije, je bilo na območju kampusa slišati številne strele in eksplozije. Odgovornost za napad so prevzeli pakistanski talibani.

V kampusu na univerzi Baha Kan v mestu Harsada v provinci Kiber Paktunkva naj bi bilo po zadnjih podatkih okoli tri tisoč študentov. Napad na kampus pa naj bi izvedlo najmanj šest napadalcev.

Peshawar. Foto: epa

Peshawar. Foto: epa

Provinca Kiber Pakunkva velja za trdnjavo pakistanskih talibanov. Decembra 2014 so napadli šolo v Pešavarju, pri čemer je umrlo 136 šolarjev. Pakistanska vojska je po tem napadu, ki velja za najhujši napad skrajnežev v Pakistanu, sprožila veliko ofenzivo proti skrajnežem.

 

A. D., STA