fbpx

Narkomanska mati z udarcem na prsni koš ubila svojo 21-mesečno hčer

Kathryn Smith, Ayeeshia in Matthew Rigby (Foto: You tube).

Narkomanska mati Kathryn Smith je bila aprila obtožena umora svoje 21-mesečne hčerke Ayeeshie. Z močnim udarcem na prsni koš ji je mati  povzročila smrtno poškodbo srca, zlomila tri rebra, od udarca je imela punčka tudi pregriznjen jezik. Mater so obsodili na najmanj 24 let zapora. Obsojen je bil tudi njen nekdanji partner, Matthew Rigby, ker je dovolil, da je prišlo do otrokove smrti.

Otrokove poškodbe so bile tako močne, da so primerljive z udarcem, ki nastane v prometni nesreči z visoko hitrostjo. Punčka je ob dogodku tehtala le 9 kilogramov in prosila: “Ne, mami, ne, oči!” Smithova iz Swadlincota je danes vložila  pritožbo na sodišče, da bi dokazala tožilčev nedopusten poseg v obrambo in zahtevala skrajšanje zaporne kazni.

Njen odvetnik, John Butterfield, je trdil, da naj bi  poseg sodnika med zaključnim govorom vplival na izid sodnega procesa. “Če posegamo na zaključni govor, tvegamo in navadno to povzroči posledice.”

Ayisha (Foto: You tube).

Pokojna Ayeeshia Smith (Foto: You tube).

Socialna služba je deklico že enkrat dala v rejo, a so deklico vrnili čez nekaj mesecev. Sosedje so povedali, da je bilo iz hiše pogosto slišati vpitje in otroški jok. Obdukcija je pokazala številne modrice in poškodbe otroka, znanci mladega para pa so povedali, da se je doma redno kadila marihuana, dokazana je bila zloraba drugih drog. Socialna služba ni preverjala, zakaj otrok ne je in zakaj je ves poškodovan in prestrašen. Zdravniki so za medije povedali, da je otrok imel poškodbe, zažganine od cigaret, na lasišču so manjkali celi šopi las, obravnavali pa so jo tudi zaradi možganskih krvavitev. Tudi stanovanje je bilo v uničenem stanju, ki ni dokazovalo revščine, temveč malomarnost in stanje zadrogiranosti.

Tožilec Christopher Hotten je zanikal, da bi sodnikov poseg lahko imel takšen vpliv. Odločitev glede pritožbe bo sledila v novem letu. Smithova je bila  v zaporu Foston Hall napadena s strani sojetnic, ki so z nasiljem maščevale smrt male Ayeeshie, kot piše Daily Mail.

A. B.