Narobe svet: Ameriška pop zvezdnica Pink navdušena nad željo 6-letne hčerke, da bi se poročila z Afričanko

(vir: twitter)

Ameriška pop zvezdnica Pink je priznala, da svoja otroka vzgaja v duhu teorije spola. Navdušena je nad hčerkino idejo, da bi se poročila z Afričanko, ko odraste. Znanost teorijo spola zavrača. Ugledni kanadski psiholog je primerjal teorijo spola s prepričanjem, da je Zemlja ploščata.

Ameriška pop zvezdnica Pink je po poročanju spletnega portala Breitbart za britanski The People razkrila, kako želi, da njena otroka odrasteta v duhu teorije spola. Pink je prepričana, da razne oznake, kot so fant, punca ipd., ne koristijo razvoju otroka, ki bi po njenem mišljenju moral imeti svobodo raziskovati svojo identiteto, kakorkoli se mu to zahoče. V intervjuju je še dodala, kako je bila navdušena nad svojo šestletno hčerko Willow, ko ji je ta povedala, da se želi poročiti z Afričanko. Pink je povedala, da je bila nad idejo navdušena. “Odlično, me boš naučila kuhati afriško?” je vprašala hčerko.

Kakor je povedala Pink: “Bila sem v šoli in stranišče pred vrtcem je imelo napis: ‘Spolno nevtralen – kdorkoli’, poleg pa je bila risba številnih različnih oblik.” Povedala je še, da je risbo fotografirala in zraven dopisala: “Napredek”. “Mislim, da je to super. Všeč mi je, da se otroci pogovarjajo o tem,” je še dodala. Poleg tega je priznala, da svoji šestletni hčerki dovoli, da preklinja. Zaveda se, da to ni vljudno, a ji je vseeno, kot se je sama barvito izrazila: “Fuck it”.

Teorija in praksa: Teorija spola ekvivalentna prepričanju, da je Zemlja ploščata
Pink je že dalj časa glasna zagovornica teorije spola, ki med drugim zanika, da je spol vezan na biološke danosti. To bi v praksi pomenilo, da ni česa takega, kot sta moški in ženski spol, ampak da je spol družbeni konstrukt, ki si ga lahko posameznik izbere sam. Znanost je take blodnje zavrnila, kakor je pojasnil kanadski psiholog Jordan B. Peterson v enem od svojih pogovorov: “Reči, da je spolna identiteta neodvisna od spola, je noro. Napačno je. Znanstveni podatki niso samo jasni, so jasni preko vsake mere dvoma. To je tako hudo, kot če bi trdili, da je svet ploščat.” Dodal je še, da teorija spola, tudi, če bi jo jemali resno, ne pije vode, saj ji manjka kakršnakoli oblika notranje koherence. A to ni nič novega za postmodernizem, ki se že od nekdaj drži heglovskega reka, da če se teorija ne ujema s prakso, toliko slabše za prakso.

Ivan Šokić