fbpx

Navdihujoče besede Viktorja Orbana, ki jih tudi sam živi: Več, kot ima država otrok, več ima prihodnosti

(Foto: Wikipedia)

Svetovna populacija hitro narašča, medtem ko je stanje v Evropi povsem obratno. Madžarski premier Viktor Orban, ki je govoril na demografskem forumu v Budimpešti, je izpostavil, da je Evropo, ki  je stara, bogata in šibka, močno prizadela množica ljudi, ki je mlada, revna in močna. Smer tega gibanja sledi neizprosnemu trendu in le vprašanje časa je, kdaj se bodo te množice spet usmerile v našo smer.

Orban opozarja, da ima Evropa na voljo le nekaj časa, da oceni nastalo škodo in zapolni vrzeli, ki so zatresle njene temelje, saj lahko bizarne koalicije aktivistov za “človekove pravice” in tihotapcev kadarkoli sprostijo vozel in bodo te množice spet pred našim pragom. “Le malo časa imamo, da reorganiziramo naše politike v luči sveže pridobljenih izkušenj in uskladimo naša stališča.”

Po prepričanju Orbana ostaja diskurz o migracijah v Bruslju še vedno ujetnik politične korektnosti. Še vedno namreč bolj spoštujejo tiste, ki govorijo v imenu aktivistov za človekove pravice in evropske liberalne elite. “V Evropi še vedno lahko srečamo ljudi, ki kot ekstremiste označujejo ljudi, ki si drznejo opozarjati na povezave med migracijami in terorizmom ter na kulturne konflikte, ki nastajajo med migranti in avtohtonimi prebivalci celine.” Orban poudarja, da se danes veliko ljudi opravičeno sprašuje, koliko incidentov, ki so se pripetili v Parizu, Bruslju, Berlinu in Manchestru, se mora še zgoditi, da se bomo končno zavzeli in se pričeli braniti, da bomo lahko živeli na celini, kjer se nahajajo igrišča z veselimi otroki, ne pa sirene policijskih avtomobilov in reševalnih vozil.

Za prihodnost je nujno, da zaščitimo otroke
V luči nedavnega napada na Manchester je Orban povedal, da je bil to napad na prihodnost Evrope, saj so bile tarče napada nedolžni mladi ljudje, ki se niso bili sposobni zaščititi. Izrazil je polno podporo Madžarske Veliki Britaniji in dodal, da je treba narediti vse. da se zaščiti prihodnost Evrope. “Morali bi povečati zaščito južnih meja Evropske unije in preprečiti vstop vsem tistim, za katere velja najmanjši možni sum, da želijo napasti naše družine in otroke.” Izpostavil je, da Madžarska zagovarja stališče, da lahko svojo prihodnost zaščitimo le, če zaščitimo naše otroke. Če jih ne moremo vzgajati na varen način, s tem ogrožamo svojo prihodnost. Madžarska bo iz tega razloga zaščitila svoje družine ne glede na ceno in nasprotovanje, ki bi lahko prišlo iz Bruslja.

Vedno manj zakonskih zvez ustvarja vedno manj otrok
“V Evropi smo priča silovitemu boju med konkurenčnimi vizijami prihodnosti. Izhodiščna točka te razprave je, da medtem, ko je vedno več ljudi, ki nas obdajajo, v Evropi populacija upada.” Po prepričanju Orbana je napočil čas za konkretne pogovore, saj Evropa, naša skupna domovina, izgublja boj med velikimi civilizacijami. Vedno manj zakonskih zvez prinaša vedno manj otrok, zato ni čudno, da se populacija stara in upada. Orban opozarja, da smo v Evropi priča dvema različnima pogledoma  eden izmed njiju želi demografski problem nasloviti prek migracij, drugi pa zagovarja stališče, ki ga deli tudi Madžarska, da je demografske probleme treba reševati na podlagi opiranja na lastne rezerve.

“Za madžarsko vlado družina predstavlja središče vizije za prihodnost,” je povedal Orban. Dodal je, da se strinja z motom demografskega foruma, ki se glasi “Narediti družine spet močne,” in dodal, da so močne družine tiste, ki bodo prispevale k ustvarjanju močne, konkurenčne družbe in ekonomije tako na Madžarskem kot tudi v Evropi. “Na Madžarskem imamo cilj imeti čim več otrok, kajti tam, kjer so otroci, je tudi prihodnost.”

N. Ž.