fbpx

Navijači poljskega nogometnega kluba žalujejo za žrtvami nacizma, Uefa pa jih zato kaznuje

Foto: Youtube

Uefa je zaradi razkazovanja političnih simbolov kaznovala poljski prvoligaški nogometni klub. Navijači Legie Varšava so med kvalifikacijsko tekmo na tribuni razprostrli transparent v spomin na Poljake, ki so jih uničili nacisti.

Uefa je v kaznovala poljski prvoligaški nogometni klub Legia Varšava. Njihovi navijači so ob navijanju na sredini nogometni tekmi na tribuni razgrnili ogromen transparent v spomin na Poljake, ki so jih uničili nacisti, poroča poljski časnik wSedno24.

Transparent so na kvalifikacijah Lige prvakov razgrnili prek cele tribune, prikazoval pa je varšavsko vstajo iz leta 1944. Takrat so poljski člani odporniškega gibanja zavzeli velik del prestolnice, a so jih okupatorske nemške sile sčasoma uničile in prevzele območje.

“Med varšavsko vstajo so Nemci ubili 160.000 ljudi. Med njimi je bilo na tisoče otrok, je bilo napisano na transparentu, nad napisom pa je bila slika nemškega vojaka, ki k otrokovi glavi pritiska pištolo.

Uefa pogosto kaznuje nogometne klube, če ti ali njihovi navijači na tekmah razkazujejo kakršnekoli politične simbole. Legia Varšava naj bi se soočala z disciplinsko kaznijo, ki se nanaša na ”nezakonit transparent” in na to, da so z njim navijači na stadionu blokirali stopnice.

A. L.