fbpx

Ne boste verjeli! 221 kaznivih dejanj švedskega Hassana v štirih letih! In to le pri 19 letih!

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Švedski najstnik Hassan je s svojo kriminalno aktivnostjo povsem šokiral švedsko javnost. Pri svojih 19 letih je bil v obdobju štirih let udeležen pri 221 kaznivih dejanjih, kar ne uspeva niti zloglasnim kriminalcem iz Južne Amerike. Gre za še en zgovoren primer neuspešne integracije v švedski projekt multikulturnosti, kjer priseljenci arabskih in afriških korenin izkoriščajo dobrosrčnost socialne države.

Resnična kriminalna zgodba švedskega Hassana se začne že pri rosnih devetih letih, ko je kradel kolesa na stockholmskih ulicah. Zaradi problematičnosti je hitro pristal v domu za prevzgojo mladih prestopnikov. Namesto da bi ga delovno osebje v domu spravilo na pravo pot, se je vse skupaj le še poslabšalo. V domu je namreč hitro spoznal druge mladostnike s podobnim zanimanjem in si tako ustvaril kriminalno združbo, ki je v naslednjih letih ustrahovala ulice Stockholma.

Nad njim je tudi hitro obupala njegova mama, ki je švedskim socialnim službam večkrat povedala, da sumi, da je njen sin del kriminalne združbe. Njene besede je potrdil sam mladoletni kriminalni sin, ki je pri 12 letih ukradel avto in poskrbel za spektakularno policijsko zasledovanje v slogu ameriških hollywoodskih akcijskih spektaklov.

Pretepel zglednega švedskega državljana in strahopetno pobegnil z njegovim avtomobilom
Po poročanju ameriškega spletnega portala Breitbart je roko pravice po vseh svojih kriminalnih dejanjih dočakal tudi Hassan. Takrat 16-letni Hassan je mislil, da bo uprizoril še enega izmed svojih kriminalnih podvigov. Tako je srečal na bencinski postaji zglednega švedskega državljana Larsa Fernandeza. Najstniški kriminalec ga je skupaj še z dvema sostorilcema pretepel in ukradel Larsov avtomobil. “Rekel sem ne. Eden izmed fantov me je vrgel na tla in pričel brcati. Nehal sem se braniti in  upirati,” opisuje svojo grozljivo izkušnjo Fernandez.

Foto: Voice of Europe

Hassan se zaradi tega ne sekira popolnoma nič. Zdaj prestaja 33-mesečno zaporno kazen. Na vprašanje, ali mu je žal za svoje zločine, Hassan odgovarja, da se ne čuti krivega. “Ne obžalujem, ne obžalujem svojih zločinov.” 

Švedska se že precej let sooča z mnoštvom podobnih oseb, kot je Hassan, saj so dolga leta sprejemali ilegalne migrante, nato je tempirana bomba eksplodirala. Dolgo so probleme skrivali – in jih želijo tudi zdaj -, dokler težave iz Malmöja, Stockholma ter preostalih švedskih mest niso obkrožile sveta. Švedska se je spremenila iz ene najbolj razvitih držav v multikulturno greznico, kjer ji bodo korak za korakom oblast prevzeli tisti, ki so se nezakonito tja preselili.

Luka Perš