fbpx

Ne zaupa Bidnu: Nekdanji newyorški župan Bloomberg razmišlja o kandidaturi za predsednika

77-letni judovski milijarder in dolgoletni župan New Yorka Michael Bloomberg (foto: EPA)

77-letni judovski milijarder in dolgoletni župan New Yorka Michael Bloomberg naj bi v primeru Bidnovega izstopa iz tekme za demokratsko predsedniško nominacijo razmišljal o lastni kandidaturi.

Dolgoletni župan New Yorka, samooklicani zmerni demokrat Michael Bloomberg naj bi po poročanju Breitbarta premleval, ali naj vstopi v tekmo za demokratsko predsedniško nominacijo na volitvah leta 2020.

Potem ko je še nedavno vztrajal, da ne namerava vstopiti v predsedniško tekmo, si je po pripovedovanju virov, ki vztrajajo, da je bil pogovor zaupne narave, premislil – vsaj delno.

Bloombergova kandidatura kot protiutež Warrenovi
Bloomberg naj bi bil pripravljen vstopiti v predsedniško tekmo, če bi zaenkrat vodilni kandidat za demokratsko predsedniško nominacijo Joe Biden izstopil iz predsedniške dirke.

(Vir: Real Clear Politics)

V tem primeru naj bi bil Bloomberg, ki je “težek” okoli 51 milijard dolarjev, v svojo predsedniško kandidaturo pripravljen vložiti do sto milijonov dolarjev.

A vse to zaenkrat ostaja samo teorija. Potem ko je agregat anket prejšnji teden prvič postavil v vodstvo kvaziindijansko “socialistko” Elizabeth Warren, je po najnovejših rezultatih z 29,6 proti 23,4 odstotka v prednosti Biden. Bloombergova kandidatura pa s tem ostaja zgolj govorica.

Ivan Šokić