Ne zaupa Bidnu: Nekdanji newyorški župan Bloomberg razmišlja o kandidaturi za predsednika

77-letni judovski milijarder in dolgoletni župan New Yorka Michael Bloomberg (foto: EPA)

77-letni judovski milijarder in dolgoletni župan New Yorka Michael Bloomberg naj bi v primeru Bidnovega izstopa iz tekme za demokratsko predsedniško nominacijo razmišljal o lastni kandidaturi.

Dolgoletni župan New Yorka, samooklicani zmerni demokrat Michael Bloomberg naj bi po poročanju Breitbarta premleval, ali naj vstopi v tekmo za demokratsko predsedniško nominacijo na volitvah leta 2020.

Potem ko je še nedavno vztrajal, da ne namerava vstopiti v predsedniško tekmo, si je po pripovedovanju virov, ki vztrajajo, da je bil pogovor zaupne narave, premislil – vsaj delno.

Bloombergova kandidatura kot protiutež Warrenovi
Bloomberg naj bi bil pripravljen vstopiti v predsedniško tekmo, če bi zaenkrat vodilni kandidat za demokratsko predsedniško nominacijo Joe Biden izstopil iz predsedniške dirke.

(Vir: Real Clear Politics)

V tem primeru naj bi bil Bloomberg, ki je “težek” okoli 51 milijard dolarjev, v svojo predsedniško kandidaturo pripravljen vložiti do sto milijonov dolarjev.

A vse to zaenkrat ostaja samo teorija. Potem ko je agregat anket prejšnji teden prvič postavil v vodstvo kvaziindijansko “socialistko” Elizabeth Warren, je po najnovejših rezultatih z 29,6 proti 23,4 odstotka v prednosti Biden. Bloombergova kandidatura pa s tem ostaja zgolj govorica.

Ivan Šokić

 • pajot

  Jud,kajpada.

  • Felikss_AH

   Do zdaj je pleme nastavljalo predsednike… zdaj pa gredo kar sami… Amerika je itak povsem v njihovem primežu… skupaj z EU. Upam samo da se bodo 30-ta ponovila… ker v nasprotnem smo mi kaput

 • freedomfighter

  Bloomberg bi bil najbrz dober predsednik…no slabsi kot clintonova in trump bi bil tezko

 • xtc

  Rekel bi ,da bi dosegel boljši rezultat kot Biden,ki je že truplo,a za zmago bistveno premalo ni dorasel Trumpu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!