fbpx

Nedeljsko mašo v Birminghamu zmotil moški s kuhinjskim nožem in zabodel 3 vernike

Foto: iStock

Vsaj trije verniki so bili zabodeni po tem, ko je med mašo v cerkev v angleškem Birminghamu vdrl napadalec, poročajo lokalni mediji ter navajajo, da je tega kmalu po napadu policija aretirala. 

Po navedbah policije v okraju West Midlands je do incidenta prišlo v apostolski cerkvi New Jerusalem, 46-letni napadalec pa je bil po napadu aretiran zaradi poskusa umora. Ena izmed žrtev, 33-letni moški, je bil odpeljan v bolnišnico v stabilnem stanju. “Prvi znaki kažejo na to, da sta se storilec in žrtev poznala in da je šlo za ciljni napad,” je dejal tiskovni predstavnik policije.
Nihče ni utrpel smrtno nevarnih poškodb
Cerkev, kjer se je napad zgodil, je v izjavi za javnost sporočila, da so bili v napadu z nožem poškodovani trije člani cerkvene skupnosti, ki so bili po napadu odpeljani v bolnišnico na zdravljenje. Poimensko so navedli, da so bili med poškodovanimi Karl GeorgeAdam Brooks in Jorge George, pri tem pa nihče ni utrpel poškodb, ki bi bile življenjsko ogrožajoče. 

Foto: iStock

Duhovnik Kevin Hutchinson je za Birmingham Mail povedal, kako je nedeljsko mašo zmotil moški, ki je imel pri sebi velik kuhinjski nož, po napadu pa so ga vsaj tri osebe onesposobile, vse dokler ni na prizorišče prispela policija.

N. Ž.