fbpx

Nedopustno! Moški, ki je prišel v Evropo pod pretvezo “otroškega migranta”, je na dopust odšel na Bližnji vzhod!

Fotografija je simbolična. (Foto: facebook)

Amir Nabizadeh je prišel na Švedsko kot t. i. “otroški migrant”. Vendar pa je takoj, ko je dobil dovoljenje za prebivanje, začel zatrjevati, da je star 18 let.

Oktobra 2017 so bili objavljeni podatki, ki so potrdili, da je migrant iz Afganistana dejansko star že 23 let, ne pa mladoleten. Švedski mediji so namreč takrat razkrili podatke politika Hanifa Balija, ki je ugotovil, da se je Nabizadeh rodil že leta 1994.

Po tem, ko je Nabizadeh dobil švedsko dovoljenje za prebivanje, je ta “otroški migrant” obiskal  svojo družino na Bližnjem vzhodu – dopust so si privoščili kar v glavnem iranskem mestu. Na Twitterju je ob tem zapisal: “V Teheranu in doma po treh letih, mama in oče sta srečna, a jaz hočem biti na Švedskem!”

Foto: twitter

Zahteva amnestijo za vse lažnive Afganistance
Afganistanec je znan kot vodja skupine afganistanskih protestnikov v Stockholmu. Je pa tudi tiskovni predstavnik skupine Mladi na Švedskem, ki zahteva amnestijo za vse afganistanske moške, ki so jim odvzeli dovoljenje za bivanje, ker so lagali o svoji starosti. Kar pa ni presenetljivo, saj je tudi sam kriv – tudi on je namreč lagal o tem, koliko let v resnici šteje, poroča Voice of Europe.

Takšni primeri mečejo slabo luč na vse migrante, saj ti posamezniki nagnusno zlorabljajo sistem. Očitno tudi v njihovi domovini ni tako slabo, če hodijo tja na počitnice.

M. S.