Nekdanja francoska poslanka: Plačujemo za politične odločitve, ki so žrtvovale nacionalno državo

Marion Marechal )Foto: epa)

Nekdanja populistična francoska poslanka Marion Maréchal se je obregnila ob odziv Evropske unije na izbruh koronavirusa, češ da je zdravstvena kriza sesula koncept solidarnosti bloka. “Koliko finančnih, gospodarskih, zdravstvenih in migracijskih šokov bo še potrebno, da bodo naši voditelji končno razumeli, da je ta Evropska unija le maškarada?” se v svoji kolumni sprašuje nečakinja Marine Le Pen.

“Kitajska je Italiji priskočila na pomoč pred Francijo, medtem je vladna predstavnica vlade Sibeth Ndiaye predavala Italijanom. Angela Merkel se niti več ne pretvarja, da igra kolektivno in niti enkrat ni izgovorila besede “Evropa” v govoru, ki ga je naslovila na svoje sodržavljane,” je dodala.

Marion Maréchal je v nadaljevanju omenila uspeh držav, kot sta Japonska in Južna Koreja, pri obvladovanju širjenja koronavirusa in zatrdila: “Zaradi soočenja s pomanjkljivostmi v EU, se državi, kot sta Italija in Srbija, obračata na Kitajsko, ki ima danes proizvodne zmogljivosti, ki smo se jim mi odrekli.” 

Število okužb preseglo 22 tisoč
“Desetletja plačujemo za sprejete politične odločitve, ki so žrtvovale nacionalno moč in suverenost na oltarju socialne države, ki so jo uničile migracije, napihnjena administracija in dogme Evropske unije,” je zapisala. V zadnjih tednih je Francija skupaj z več drugimi evropskimi državami opazila velik porast primerov okužb z novim koronavirusom. V ponedeljek je zabeležila skoraj 20 tisoč potrjenih primerov okužb in 860 smrtnih žrtev. Po dosedanjih podatkih je število okužb naraslo že preko 22 tisoč, število smrtnih žrtev pa je naraslo na 1.100.

Foto: epa

Migranti se restrikcij ne držijo
Francoski predsednik Emmanuel Macron je prejšnji teden odredil 15-dnevno karanteno in razglasil “zdravstveno vojno”. Medtem ko številne francoske ulice samevajo, pa so na nekaterih območjih države, na primer v no-go predmestjih Pariza, zabeležili rekordno število glob odkar je pričela veljati karantena, poroča ameriški Breitbart. Policija iz območja Seine-Saint-Denis, kjer prebiva ogromno nezakonitih migrantov, je za medije sporočila, da so zaradi poostrenih ukrepov preobremenjeni, eden izmed policistov pa je celo pripomnil, da je v praksi nemogoče v celoti izvajati ukrepe, ki so v skladu z razglasitvijo karantene.

Hana Murn

 • Black_hawk

  Kakšna EU, to je bilo vredu pred 15 leti, danes totalno zavožen projekt samo še vprašanje časa.

  • Ivan Ivanovič

   EU je le še senca nekdanje Evrope, ki je nekaj pomenila v svetu. Danes pa je le še predmet posmehovanja in zaničevanja. Migranti množično vdirajo vanjo in spreminjajo njeno demografsko, etnično in kulturno ter splošno civilizacijsko podobo – na slabše.

 • Ivan Ivanovič

  EU je največji nateg v zgodovini Evrope. Pod krinko povezovanja narodov nas skušajo fašiglobalisti preprosto uničiti. Nad nami izvajajo kultirocid in etnocid, ki v perspektivi vodita v genocid.

 • Van Der Waals

  MARKON MORILEC FRANCOSKEGA NARODA!!!

  • KAPIBARA

   Na Merklco si pouabu..
   Sam da on ima rad prešvicane goloprse temno črne..

 • KAPIBARA

  Nemci so že cerka 7-8 let nazaj dejali, da dajo življene EU-ju, tam vrh glave do 2040..
  Očitno so se zmotili..

 • xtc

  Vse bolj jassno je ,da -Bruslje kratsko-Mercekel-Macron-cocialistično -anarho liberalni model EU popolnoma zavozil zadevo ,dejstva ,ki jih mora EU narediti če hoče preživeti- ukinitev EK in EU parlamenta -takoj-parlament pa mora nadomestitui “parlament predsednikov vlad” z pravicami vetov in konsenzom.,kot seje pokazalo so meje brez kontrole hud kiks in so omogočale še hujši pretok bolezni in ilegalcev ter dosleden izgon ilegalcev,azilantov in vseh tujih državljanov zunaj ,ki niso Evropejci in so na socialnih transferjih nazaj zaprtje mej in suspenz možnosti aila,če so azilanti EU mejo prestopili iz države kjer ni vojne oz. so imeli možnost vstopiti v varno državo,ki ni v EU.
  Če EU to ne bo storila,bo po koncu Corone tukaj vojna in razpad EU.

 • Andrej

  Morda pa v VIŠEHRADU niso tako neumni. Že zdavnaj bi morali spokat tja.
  Ne vem na pamet, če je Madžarska tudi v tej skupnosti. Če še ni bi pa takoj bila, ker bi to pomenil stotini milijonom dostop do morja. Strahovit gospodarski razvoj na mnogih področjih za Slovenijo. Pod pogojem, da zadevo vodi ta vlada. Bivša bi bila samo katastrofa.

 • xtc

  Corna kriza je pokazala,da je EU modelk,ki je trenutno aktualen popoln kiks in polom in ne deluje in mora past.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Idi, pa se priključi Kitajski, Srbiji…..,

   • xtc

    Kaj čakaš,pot pod noge in tja.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Mene ne mikja tja, ampak se tebi očitno kolca po starih cajtih. Meni je EU čisto fajn (lahko bi bilo bolj fajn če ne bi bilo lewuhrajev in desničarskih populistov, ki spadajo v isti drek), boljše alternative ni, sam je treba delat, na pa pljuvat.
     No alternativa vam populistom je tudi usa, z “odličnim” zdravstvenim sistemom.
     Umreš svoboden na ulici.

     • Bamperle

      Ti pa res bluziš! Na začetku je bila oblast v EU v rokah desničarjev, potem so levičarji pričeli trajbat populizem in socialo. In smo kjer smo!

     • AlternativaZaSlovenijo

      Saj sem rekel, danes ni nobene razlike med levim populizmom in nacional-populisti ala Le Pan. V čem je razlika? Enim in drugim gre samo za populizem, s tem da uničujejo ne samo svoje države amapak celo EU….poleg birokratov seveda.
      A misliš, da bi se s tabo in tebi podobnim strinjali ustanovitelji EU-ja Adenauer, Schumann….
      Zakaj hudiča potem ti tako imenovani “desničarji” nikoli ne omenjajo Adanaurja, Schumana in ostali in se ne zavzemajo za tisto kar so ti ustanovitelji začeli?
      Pa dajte folk mal pamet v glavo!!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Bolje vrabec v roki(EU) kot golob na strehi (neka fantazija o samozadostnosti)
  Strinjam se, da je potrebno EU birokracijo sesut, ker je popolnoma zatajila v času korona virusa. Za morebitno sesutje EU ne bo kriv virus pač pa EU birokracija in populisti.
  Gospodična je tipični predstavnik populistov, zna kritizirat ne zna pa postavil alternative razen sesuvanje EU-ja
  Sicer pa bi naše gospodarstvo crknilo brez EU-ja. To naj imajo naši populisti v mislih, pa naj si malo pogledajo o finančnih paketih ki jih pripravlja Bruselj