Nekdanja veleposlanica ZDA pri OZN raztrgala Bidnov govor v Generalni skupščini

Predsednik ZDA Joe Biden je imel na generalni skupščini OZN vsebinsko povsem prazen govor. (Foto: epa)

V četrtek je nekdanja veleposlanica pri OZN in guvernerka ameriške zvezne države Južna Karolina, Nikki Haley, ostro kritizirala govor predsednika ZDA, Joea Bidna, v Generalni skupščini Združenih narodov. Kot je dejala, je bil predsednikov govor “zelo šibek in patetičen šov“. Nadaljevala je, da ji je bilo resnično nerodno ob tem, kako je svet videl ZDA – ob pomanjkanju poziva, uperjenega v Kitajsko in talibane. 

V svojem nagovoru na svetovnem prizorišču po mnenju guvernerke Južne Karoline, Nikki Haley, ameriški predsednik, Joe Biden, ni pokazal tako rekoč ničesar. Ob tem je povzela mnenje enega izmed diplomatov, ki je dejal, da je bil predsednikov govor povsem mlačen. Od ZDA se je namreč pričakovalo, da bodo podale določene smernice, v katero smer nameravajo iti, a pojasnila glede tega ni bilo, poroča Breitbart.

Prav tako je Biden stopil na stran talibanov in priznal, da bi morali dobiti priznanje s strani Združenih narodov. To pa pomeni, da če imajo kredibilnost, priznanje, potem lahko prejmejo tudi denar. In prav denar poganja terorizem. Haleyjeva pa je še spomnila, da deklice silijo v poroke, in da so jim prepovedali šolanje, ženske pa odstranili z oblasti.

Ameriška veleposlanica Nikki Haley (foto: epa)

Obenem na ulicah pobijajo nedolžne Afganistance. In kar je posebej žalostno: v Afganistanu so še vedno Američani. Dejstvo, da Biden niti ene od teh stvari ni priznal in prav tako ne nepredstavljive nevarnosti, ki jih predstavlja ta teroristična skupina, je nepojmljivo. Obenem ni mogel  niti omeniti Kitajske po imenu. Guvernerka je še dejala, da ji je bilo prvič resnično nerodno ob dejstvu, kako je svet videl Ameriko.

Domen Mezeg