fbpx

Nekdanjega prvega moža nogometnega kluba Dinamo Zdravka Mamića obsodili na šest let in pol zaporne kazni

Zdravko Mamić (foto: epa)

Zdravko Mamić, nekdanji prvi mož in današnji svetovalec zagrebškega nogometnega kluba Dinamo, ki ga je hrvaško tožilstvo preiskovalo zaradi suma, da je klub oškodoval za najmanj 2,6 milijona evrov, je bil v Osijeku obsojen na 6 let in pol zaporne kazni. Njegov brat Zoran je dobil 4 leta in 11 mesecev, Milan Pernar 4 leta in dva meseca, Damir Vrbanović pa tri leta zaporne kazni. Razglasili so jih za krive po obeh točkah obtožbe – za oškodovanje kluba in za utajo davkov. Dan pred obsodbo pa je Mamić obiskal znano romarsko središče Medžugorje v Bosni in Hercegovini, kjer naj bi iskal mir, ni pa pobegnil, je sporočil javnosti.

Obsojeni morajo vrniti tudi protizakonito pridobljeno lastnino. Sodnik je naročil zaplembo Mamićevih nepremičnin – avtomobilov, zaplenili mu bodo tudi denar z bančnih računov. Denarju se bosta morali odpovedati tudi njegovi hčeri Lucija in Iva Mamić. Ta proces se bo začel šele, ko bo sodba pravnomočna.

Mamića in druščine sicer na izreku sodbe ni bilo, namesto na sodišču v Osijeku pa se je Mamić mudil v Medžugorju, o izreku obsodbe pa je dejal: “Te pošasti, ki so me danes obsodile, ne bodo mirno spale,” in dodal, da ga je obtožba presenetila.

Mamić v Medžugorju (Foto: Facebook)

A. G.