fbpx

Nemci že gradijo ograje okrog svojih stanovanj, da bi migrante zadržali čim bolj stran od sebe

Foto: epa

Nemci, ki živijo v apartmajskem naselju, so okrog svoje zgradbe postavili 1,63 metra visoko ograjo, saj je v bližini njihovih stanovanj napovedano odprtje migrantskega centra.

Nemška vlada je napovedala, da se bo v prihodnjem mesecu več kot 300 prosilcev za azil preselilo v migrantski center, ki ga odpirajo v okrožju Grünau v Leipzigu. V projekt prenove prostora v migrantski center je Nemčija vložila 6 milijonov evrov. “Pozabila” pa je na tamkajšnje prebivalce, ki so si le streljaj od centra ustvarili svoj dom. A lastniki stanovanj v ulici Weissdornstrasse so se hitro organizirali in zbrali 20 tisoč evrov, s katerimi so okrog svojih stanovanj zgradili ograjo v pričakovanju, da bodo migrante tako zadržali čim bolj stran od sebe.

Migranti kradejo starejšim, ti pa se pritožujejo nad ograjo, ki jih varuje
Vendar pa so se nekateri nemški državljani, ki živijo v istem naselju, pritožili, da se počutijo ujete kot v getu. Express poroča, da se pritožujejo predvsem starejši, ki pravijo, da morajo zdaj, če želijo priti do svojega stanovanja, “narediti ovinek, dolg 300 metrov”, ter da je to “nesramno predvsem do starejših”. Ob tem pa kakor pozabljajo na številne napade na starejše v Nemčiji, ki so jih zakrivili prav migranti. Spomnimo, še ne dolgo tega smo poročali, kako je 27-letni migrant iz Pakistana ubil in nato okradel 70-letno upokojenko, nato pa oskrunil še njeno stanovanje tako, da je na stene napisal skrajno islamistične citate.

Nemška vlada namerava kar 13 odstotkov vseh migrantov, ki so prosilci za azil, naseliti v nemško zvezno deželo Spodnja Saška, sicer pa mora ta dežela “vzeti” kar 5,1 odstotka vseh migrantov, ki prihajajo v Nemčijo. 

Uradno: migranti lani napadli kar 970-krat
Express še razkriva, da kljub precejšnjemu padcu števila migrantov, ki so v zadnjih dveh letih vstopili v Nemčijo (leta 2015 jih je v Nemčijo vstopilo 890.000, lani pa 305.000), napadi migrantov ne pojenjajo. Leta 2016 je nemško ministrstvo za notranje zadeve zabeležilo 970 napadov migrantov, leta 2015 pa je bilo 6 odstotkov napadov več. Nemški organi imajo tudi dokaze, da so lani še dodatnih 2.396 napadov povzročili prav migranti.

Migranti leta 2015 storili 200 tisoč kaznivih dejanj
Dejstvo je, da ima politika priseljevanja odprtih vrat Angele Merkel katastrofalne posledice. Iz vladnih poročil je namreč razvidno, da so migranti v Nemčiji leta 2015 storili kar 200.000 zločinov! Po podatkih policije pa je bilo v prvih treh mesecih leta 2016 z migranti povezanih kar 69.000 kaznivih dejanj.

Marjanca Scheicher