Nemčija državam, ki ne bodo sprejele zavrnjenih migrantov, napoveduje ukinitev razvojne pomoči

Postopek prosilcev za azil v informacijskem centru (foto: STA).

V Nemčiji je na tisoče oseb, večinoma iz Severne Afrike, ki so jim bile zavrnjene prošnje za azil, a jih ne morejo vrniti v njihove domovine, ker nimajo dokumentov. Nemčija je  zagrozila državam, ki ne želijo sprejemati zavrnjenih prosilcev za azil.

Nemški podkancler Sigmar Gabriel je dejal, da tisti, ki ne sodelujejo, ne morejo računati na pomoč. S tem je potrdil, da je Nemčija zagrozila  državam, ki ne želijo sprejemati svojih državljanov, ki so jim bile v Nemčiji zavrnjene prošnje za azil, da jim ne bo več nudila razvojne pomoči. Predlog podpira notranji minister Thomas de Maiziere.

Opozorilo Nemčije, da ne bo več nudila pomoči, velja Tuniziji, od koder je bil napadalec, ki je decembra lani na božičnem sejmu v Berlinu s tovornjakom zapeljal v množico in ubil 12 ljudi. Anisu Amriju so nemške oblasti zavrnile prošnjo za azil, a je Tunizija nato naprej zanikala, da je njen državljan. Dokumente, ki bi omogočili vrnitev, so iz Tunisa poslali šele dva dni po napadu. V Nemčiji je na tisoče oseb, večinoma iz Severne Afrike, ki so jim bile zavrnjene prošnje za azil, a jih ne morejo vrniti v njihove domovine, ker nimajo dokumentov. Nemške oblasti preučujejo možnost, da bi sumljive osebe, ki  jih ne bodo mogli takoj vrniti, do izgona iz države pridržali.

B. J., STA

 • Caetano

  Zakaj pa jih nočejo sprejeti nazaj? Verjetno, ker je to tudi za njih zelo rizično! Sicer pa v tej situaciji ima Nemčija prav, samo napaka je bila, da so jih sploh vzeli.

  • Franc Šink

   Teh problemov nima samo Nemčija.

 • Jožef

  A vabila za migrante pa ni preklicala, celo ga je ponovila, torej naj Merklova plača kazen. Ne moreš povabit ljudi na gostijo plačajo pa naj drugi.

 • Franjo Trojner

  Nepremišljena politika Merklove/soliranje Merklove v EU. Merklova jih je sama povabila k sebi, sedaj, ko pa nastajajo takšni in drugačni problemi pa tudi , ko se stroški enormno povečujejo pa žuga vsem naokoli tako znotraj EU, kakor tudi po svetu. V tem kontekstu je tudi odhod VB iz EU kristalno jasen. Tudi pri pogajanjih z Erdoganom je Merklova dominanta, kar pomeni v kratkem še en gromozanski problem za EU, kajti tudi v tem primeru vodi Merklova zgrešeno politiko, ker nenehno popušča izsiljevanju Erdogana. Morda se bo volitvami v nemčiji kaj spremenilo in gre Merklova v pokoj, kar bi bil izdaten korak k ohranitvi EU saj bi v tem primeru države Višegrajske skupnosti lahko postale pomemben političen igralec v EU, še posebej, če upoštevamo razmere v Franciji, ki se ponovno nagiba v desno, kar pomeni bolj konzervativno oblast. Z politiko Merklove EU nima prihodnosti, to je upam danes jasno prav vsakemu, volitve v Nemčiji in Franciji bodo odločale o prihodnosti EU in predvsem o njenem obstoju.

  • pajot

   Odhod anglije iz EU ni bil samo zaradi Merklove. Vsaka država ima svojo računico.

 • totex39

  Nemčija, ki je z svojo dobrodošlico migrantom vse zasrala si sedaj rešuje svojo “rit” na tak gnusni način.

 • garfi

  če je to res je to že nacizem

 • samotoje

  Saj je lepo, da se toliko ukvarjamo z nemškim multikultijem, ampak mene zanima, kam naši dezorientirani multikulti manijaki naseljujejo nezakonite migrante. Koliko džamij bo treba še zgraditi?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!