fbpx

Nemčija: Preganjanje kristjanov, kar počenjajo muslimanski migranti, se iz azilnih domov seli na ulice

Simbolična slika (Foto: iStock)

Glede na trenutne demografske trende lahko pričakujemo, da bodo v naslednjih štiridesetih letih po celotni Evropi prevladovale muslimanske skupnosti, belska rasa pa bo zreducirana in manjšinska. V Nemčiji pa se pojavlja manjšinski trend, kjer se muslimani spreobračajo v kristjane, vendar jih ogrožajo ekstremistični muslimanski verniki. V zadnjih letih jih namreč ostali priseljenci označujejo za izdajalce, zaradi česar jih napadajo, v več primerih pa je prišlo tudi do umorov spreobrnjenih muslimanov.

Breitbart poroča, da je bilo v več poročilih ugotovljeno, da so kristjani, katerih prejšnja vera je bila muslimanska, preganjani v domovih za azil v Nemčiji, problem pa se je zdaj iz domov preselil še na ulice.

Prišlo do več napadov, vključno z umori
Gottfriend Martens
, pastor svobodne cerkve v Berlinu, trdi, da so v zadnjih nekaj letih azilski domovi za kristjane bolj varni. “Mnogi, ki so bili v begunskih zavetiščih še pred letom dni, imajo zdaj zasebne domove,” je dodal Martens, vendar trdi, da se napadi na kristjane zdaj pojavljajo na ulicah in na postajah podzemne železnice.

V zadnjem letu je prišlo do več napadov na migrantske spreobrnjene kristjane, vključno z umorom afganistanske ženske, za katero policija verjame, da za umorom stoji verski motiv. Primer je 38-letna mama štiriletnega otroka, ki so je večkrat zabodli, policija je sumila verski vzrok. Septembra se je v Berlinu zgodil še en napad, v katerem so v gosto naseljenem delu mesta ubili 23 let starega afganistanskega moškega, ker je nosil križ okoli vratu.

“Bojijo se, da bodo družine, ki so še vedno v tujini, spoznale, da so postali kristjani”
Ado Greve
iz krščanske dobrodelne ustanove Open Doors je lani objavil obsežno poročilo o nasilju nad kristjani in dejal: “Tisti, ki so napadeni, običajno ne želijo pritegniti pozornosti in pogosto menijo, da jim organi oblasti ne zagotavljajo dovolj pomoči.”

Rosemarie Götze, znana kot sestra Rosemarie, meni, da se stanje za kristjane v berlinskem okrožju ni izboljšalo. Sestra Rosemarie je dejala, da nekateri ljudje iz Afganistana ne govorijo o napadih: “Bojijo se, da jih bodo še naprej napadali ali da bodo družine, ki so še vedno v tujini, spoznale, da so postali kristjani”.

D. Š.