fbpx

Nemiri v Franciji dosegli osrednji del Pariza

Foto: epa

Nemiri v Franciji ne pojenjajo. Nasprotno! Širijo se naprej in iz obrobnih območij Pariza so se zdaj preselili že v osrednji del tega čudovitega mesta, ki so ga zavzele črnske tolpe. Pod pretvezo, da se bojujejo za pravico za Thea, ki naj bi ga policist zlorabil s teleskopsko palico medtem ko ga je aretiral, ropajo trgovine, zažigajo avtomobile in uničujejo stavbe.

Britanski Express poroča, da se je včeraj zvečer razgrajanje iz predmestja Pariza razširilo v središče mesta, ko je več sto ljudi začelo nasilno razgrajati. Policija je v Parizu brez moči in dodaja, da je mogoče, da bodo protesti trajali še nekaj časa.

Nasilneži so začeli uničevati stavbe
Policisti so bili zaradi nasilne množice prisiljeni uporabiti solzivec, ko so nasilneži začeli uničevati stavbe in zažigati smetnjake v okolici postaje podzemne železnice Barbes. Po podatkih policije so bili policisti napadeni, ko so na mesto požara prispeli gasilci, nasilneži pa so se lotili tudi bližnjih trgovin in jih začeli pleniti.

Speisa poroča, da je eden izmed policistov, ki je bil navzoč na prizorišču, dejal, da je majhna skupina protestnikov, ki je bila vpletena v napad na policiste in razbijala okna, nosila kapuce z namenom, da bi prikrili svojo pravo identiteto. Po navedbah policije pa je bilo opravljeno vse potrebno, da se je množica razšla, a obstaja možnost, da se bodo nasilni protesti nadaljevali tudi v prihodnje. ​

N. Ž.