fbpx

Nemška javnost pretresena: Na Malti našli truplo 17-letnika, povsem izropano organov

Foto: Twitter

Lansko poletje je med počitniškim oddihom na Malti umrl 17-letni Nemec Mike Mansholt. Ko so njegovo truplo pripeljali v domovino, so starši zgroženi spoznali, da sinu manjkajo številni notranji organi.

Mike, ki je bil izjemno pustolovskega duha in je oboževal gorsko kolesarjenje ter plezanje, se je na Malto odpravil sam, tam pa najel kolo, da bi raziskoval deželo. Pogrešan je postal točno 14 dni po prihodu na Malto, 8. julija, ko bi se moral že vrniti domov. Najstnika so našli sezutega, nedaleč stran od najetega kolesa, in pričeli raziskovati skrivnostne okoliščine njegove smrti. Ugotovili so, da je bil mrtev že približno 8 dni. Po poškodbah na kolesu je šlo soditi, da ne gre za padec z višine. Tudi obdukcija na Malti je pokazala, da fant ni imel nobenih polomljenih kosti, zato so možnost padca popolnoma izključili.

Maltežani zatrjujejo, da so organe napadli glodavci
Kmalu potem so njegovo truplo predali še na obdukcijo v Nemčijo, kjer so njegovi svojci kmalu doživeli šok. Truplo sedemnajstletnika je bilo povsem izropano njegovih organov. Manjkali so srce, možgani, pljuča, trebušna slinavka, jetra, tanko črevo, desna ledvica in mehur. V njegovem telesu je bilo moč najti le preostalo ledvico, vranico, debelo črevo in prepono. Iz malteške bolnišnice, ki nikoli ni izdala kopij poročila o obdukciji ali svojce seznanila s preiskavo, so prek medicinskega izvedenca izvedeli le, da naj bi organe napadli glodavci, možgani pa naj bi se utekočinili. Nemška avtopsija pa je, razen ugriza na vratu, ovrgla morebitne grize glodavcev, piše Večernji list.

Foto: STA

V truplu, ki naj bi ga balzamirali, pa ni bilo moč najti nobenih sledov formalina, ki se ga navadno uporablja za ohranjanje telesa, so dejali v nemški bolnišnici. Poleg tega so skrivnostno izginili tudi Mikov telefon in GoPro-kamera, za katero je bilo ob začetku preiskave znano, da so jo našli v bližini trupla, potem pa je kmalu izginila neznano kam.

Z. V.